Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. května 2019 23:38
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Čeští hokejisté drtivě poráží Nory 7:2

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Lepší začátek turnaje si naši hráči přát nemohli.

Národní tým vítězí i v druhém zápase hokejového mistrovství světa v Bratislavě. Papírově slabší Nory český tým přejel 7:2 a pokračuje tak v krasojízdě, kterou načal už při včerejším utkání se Švédskem. Po skandinávském skalpu, ve kterém úřadoval hlavně Jakub Vrána, si odnášíme další cenné body i z dnešního zápasu.

Naši jasnou převahu dokázala už první třetina, v níž hned na začátku skóroval dvakrát Hronek (3. a 7. minuta). Reprezentanti Norského království se mohli radovat jen z jedné branky, kterou vstřelil Martinsen v 11. minutě. Úsměv z tváře jim ale zmizel v 16. minutě, kdy si v přesilovce nepohlídali Frolíka, který v oslabení skóroval a navýšil vedení na 3:1. 

Henrik Haukeland inkasuje první branku zápasu

Čeští hokejisté drtivě poráží Nory 7:2
Zdroj: TASR - Michal Svítok

Hned ve 4. minutě se Frolík opět prosadil, tentokrát v přesilovce. Norům zatrnulo a dobře věděli, že je zle. Studený pot jim stekl po zádech poté, co Řepík šest minut před koncem druhé třetiny zvýšil stav na 5:1 dělovkou, kterou si do brány tečoval jeden z norských beků.

Začátek třetí třetiny vypadal pro Nory slibněji. Olden hned v první minutě snížil na 2:5. Nicméně, skandinávský tým si neohlídal ani emoce ani Jana Ruttu, který napálil dělovku do hokejky Filipa Chytila, který si tak připsal zvýšení stavu na 6:2. O zpečetění debaklu se ve 45. minutě postaral Dominik Kubalík, který zapečetil skóre do výše 7:2.

Zápas Čas Datum
Česko–Rusko 16:15 13. května
Česko–Lotyšsko 20:15 16. května
Česko–Itálie 20:15 17. května
Česko–Rakousko 16:15 19. května
Česko–Švýcarsko 12:15 21. května
Domů
Sdílet
Diskuse