Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. května 2019 14:27
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

V Číně poprvé vyfotili vzácnou bílou pandu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Bílá panda vzbudila na internetu obrovský zájem.

Až dodnes jsi zřejmě žil v tom, že pandy bývají jen černobílé. Vůbec první fotografie čistě bílé pandy z rezervace Wolong National Nature Reserve v čínské provincii S'-čchuan tě však přesvědčí o opaku. Rezervace fotografii zveřejnila před pár dny, zvíře se jim podařilo vyfotit již v polovině dubna.

Na záběrech je vidět bílou pandu s albinismem, která se prodírá přes lesní porost, a pozorovat můžeš i její charakteristické červené oči. Bíle jsou zbarveny i její drápky. Výzkumníci v Číně usoudili, že by panda měla dosahovat věku od 2 do 3 let, a albinismus na ní na první pohled nezanechal žádné trvalé následky.

Diagnóza obecně neovlivňuje zdravotní stav, jen způsobuje nedostatečné množství tvorby melaninu, čehož výsledkem je světlé zbarvení. Odborníci odhadují, že se v rezervaci mezi pandami rozšiřuje zmutovaný gen způsobující albinismus, a nevylučují budoucí populaci více bílých pand, pokud se této konkrétní podaří reprodukovat.


Domů
Sdílet
Diskuse