Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. července 2019 14:33
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Šéf DSSS se rozohnil na Twitteru. Přál by si defenestraci a odpůrce nazývá kokoty a primitivy

ZAJÍMAVOSTI SOCIÁLNÍ SÍTĚ TWITTER
Uložit Uložené

„Taková defenestrace by byla zase potřeba,“ napsal Vandas na svůj Twitter.

Lídr ultrapravicové Dělnické strany sociální spravedlnosti Tomáš Vandas se v úterý rozohnil na svém twitterovém účtu. Momentální vedení radnice nazval „svoločí“ a otevřeně prohlásil, že by si přál defenestraci. Zároveň označil současného primátora Zdeňka Hřiba a Pirátskou stranu, za kterou kandiduje.

„Taková defenestrace by byla zase potřeba,“ napsal Vandas. První pražská defenestrace je historická událost, která se stala 30. července 1419 a byla během ní vyhozena z okna či násilně ubita tehdejší městská rada

Pod tweet odepsal přímo primátor Hřib, který zareagoval otázkou: „Pane Vandasi, víte, že Česko patří k nejbezpečnějším zemím na světě?“  Šéf krajně pravicové strany Vandas, který v roce 2010 dostal podmínku za své extrémistické nenávistné výroky, však pokračoval v agresivní dikci

„Vážený pane primátore, je hezké, že mluvíte o bezpečnosti země, když Vaše strana by si přála formou dovozu imigrantských parazitů úplný opak. To, že zatím nejsme v takovém rozkladu, jako je západní Evropa, ale není Vaše zásluha. Paradoxně za to můžeme děkovat železné oponě,“ napsal. Do vlákna tweetu se připojilo několik diskutujících, které však Vandas začal vulgárně osočovat, nezapomněl je přitom usměrnit, aby mu netykali. 

Šéf DSSS se rozohnil na Twitteru. Přál by si defenestraci a odpůrce nazývá kokoty a primitivy
Domů
Sdílet
Diskuse