Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. srpna 2019 10:45
Čas čtení 0:00
Roman Kulich

Streamer Ninja končí na Twitchi. Za přechod k Microsoftu údajně dostane 2,2 miliardy korun

TECH
Uložit Uložené

Tímto krokem si Ninja údajně přijde na částku šplhající v přepočtu k více než 2 miliardám korun.

Streamer Ninja ohlásil přechod z Twitche na platformu Mixer, za kterou stojí společnost Microsoft. Ninja patřil k největším streamerům Twitche. S více než 14 miliony sledujících na této platformě a 22 miliony na YouTube se řadí k těm největším.

Dle všeho si díky hraní takto přišel v minulém roce na úctyhodných 231 milionů korun, hlavně díky obřím partnerským dohodám.

Nicméně i přes tento velký úspěch, který se mu na Twitchi během jeho dlouholeté kariéry dostal, přichází velký zlom. Ninja totiž včera ohlásil přechod na razantně slabší streamovací platformu Mixer, za kterou stojí společnost Microsoft.

Doporučeno
Ninja už není nejodebíranějším streamerem. Hráče Fortnite předběhl Summit1G Ninja už není nejodebíranějším streamerem. Hráče Fortnite předběhl Summit1G 15. ledna 2019 11:50

A rozhodně se nejedná o nějaký bezmyšlenkovitý krok, v kuloárech herního světa se spekuluje, že za něj dostane až 2,2 miliardy korun, tvrdí magazín Daily Esports.

Dobrá investice pro Mixer

I ze strany společnosti Microsoft, jakožto majitele Mixeru, se jedná o skvělý marketingový krok, který může přinést mnohem větší výdělky. Jedním z hlavních nedostatků této platformy je právě minimální procento kvalitních streamerů, kteří by ji pozvedli, a tím pádem i malé množství diváků.

Navíc se zde nerodí žádná kvalitní jména. Jednoduše proto, protože se nikomu nechce začínat na platformě, kde se těm největším jménum dostává řádově pouze několik tisíc sledujících, oproti platformě Twitch, kde se tato čísla mohou vyšplhat na desetinásobek.

A hned během včerejšího večera se Ninja oficiálně přihlásil s prvním streamem a hned na startu ho sledovalo přes 70 tisíc diváků a později se dostal až na hranici 80 tisíc, během dnešního dne má přes 460 tisíc sledujících.

Doporučeno
Streamer Ninja vysvětlil, jak vydělává, a Ellen DeGeneres naučil hrát Fortnite Streamer Ninja vysvětlil, jak vydělává, a Ellen DeGeneres naučil hrát Fortnite 15. října 2018 10:08
Domů
Sdílet
Diskuse