Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. srpna 2019 8:32
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Jen 13 % milionářů si myslí, že jsou skutečně bohatí

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Peníze vnímá zřejmě každý jinak.

Podle studie společnosti Ameriprise Financial bohatství vnímá každý jinak. Výzkum se týkal přibližně 3000 bohatých Američanů ve věku od 30 do 69 let a ptal se na to, zda si myslí, že jsou bohatí. Vzorek byl různorodý, nejnižší hranicí byla investovaná aktiva 100 000 dolarů. Studie se zúčastnilo 700 milionářů. Co je zvláštní, právě někteří milionáři si o sobě nemyslí, že jsou bohatí. Se svým bohatstvím je spokojeno pouze 13 % z nich, informuje Business Insider.

Len 13 % milionárov si myslí, že sú skutočne bohatí, ukázala štúdia
Len 13 % milionárov si myslí, že sú skutočne bohatí, ukázala štúdia Zdroj: unsplash.com

Většina dotázaných, přibližně 60 %, by se zařadila do „vyšší střední třídy“, 25 % do střední třídy. Přibližně 3 % lidí nebyla se svým majetkem spokojena. „Investoři musí pečlivě plánovat, aby dosáhli finanční cíle, které si stanovili. Dokonce i ti, kteří už postavili velké hnízdo,“ cituje Insider tiskovou zprávu.

Přesné majetky jednotlivých respondentů nejsou známy. Každý z nich však uvedl, že jeho majetek převyšuje milion dolarů. Nedávno jsme ti přinesli rozhovor s českým miliardářem Karlem Janečkem. Ten má také specifický názor. Na užívání peněz nemá čas a prozradil nám, jak vydělal své první peníze a jaké bylo jeho dětství. Jako klíčové na cestě za úspěchem vidí pády, bez kterých by se nemohl člověk postavit a jít dál.

Doporučeno
Český miliardář: Nemám čas si užívat peníze (Rozhovor) Český miliardář: Nemám čas si užívat peníze (Rozhovor) 28. července 2019 19:21
Domů
Sdílet
Diskuse