Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. srpna 2019 20:33
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Česká aplikace se dostala až na Instagram Leonarda DiCapria. Upozorňuje na hořící pralesy

TECH LEONARDO DICAPRIO
Uložit Uložené

Leonardo DiCaprio upozorňuje na současné ničení amazonského deštného pralesa a využívá k tomu českou aplikaci.

Není žádným tajemstvím, že známé hollywoodské hvězdy se zajímají o problémy současného světa. Jednou z nich je i 44letý Leonardo DiCaprio, herec mající na kontě přes třicet úspěšných snímků.

Ten ve čtvrtek na svém Instagramu navíc použil screenshot z aplikace Windy – českého projektu z dílny Iva Lukačoviče, majitele portálu Seznam.cz. 

Aplikace zobrazuje detailní a přesné informace o počasí. Poskytuje kromě podrobné předpovědi také data o vývoji teplot, srážek či větru a samozřejmě také nezbytný meteoradar. A právě ten použil v příspěvku na svém oficiálním instagramovém účtu DiCaprio, kde ho sleduje více než 34 milionů lidí.

Pro zobrazení screeshotu z aplikace přejdi na druhý obrázek. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio),

Příspěvek má již přes 2,6 milionů lajků a statisíce komentářů. Herec v něm poukazuje na hrůzy, které se dějí v Amazonii, kde dochází k masivnímu kácení a vypalování tamního pralesa. Takové škody mohou mít nedozírné důsledky pro ekologickou budoucnost naší zeměkoule. 

Doporučeno
KVÍZ: Jak dobře znáš letošní oscarové filmy? Otestuj své filmové znalosti KVÍZ: Jak dobře znáš letošní oscarové filmy? Otestuj své filmové znalosti 11. března 2024 15:42

„Plíce země jsou v plamenech. Amazonský prales v Brazílii – domov pro jeden milion domorodých lidí a tři miliony druhů – už více než dva týdny spaluje oheň. Od začátku letošního roku došlo v brazilské Amazonii k 74 tisícům požárů,“ píše slavný herec.

Domů
Sdílet
Diskuse