Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. září 2019 21:14
Čas čtení 0:00
Peter Hlavička

Za požáry v Amazonii stojí i módní průmysl

Za požáry v Amazonii stojí i módní průmysl
Zdroj: @amazonwatch/Instagram
MÓDA
Uložit Uložené

Svůj kousek viny nesou mnohá odvětví průmyslu, i móda.

Důvodů, proč se na světě děje stále více přírodních katastrof, je celá řada, a problém požárů v Amazonii postupně odkrývá své viníky. Jako první tak byli obviněni chovatelé dobytka, pak všichni zemědělci a následné i lidé, kteří těží zlato.

Samotný problém však nemůžeme házet pouze na obyvatele Brazílie, ale spíše na světové korporace, které tamní podnikatele nutí ke kácení lesů.

Doporučeno
Požáry v amazonském pralese nejsou jen o hovězím mase a veganství. I používání smartphonu ničí pralesy Požáry v amazonském pralese nejsou jen o hovězím mase a veganství. I používání smartphonu ničí pralesy 2. září 2019 9:10

Podle Rachel Cernansky z časopisu Vogue je jedním z viníků i módní průmysl, zejména výrobci obuvi. Jak již totiž bylo známo od začátku, tamní chovatelé mají ve zvyku kvůli svému dobytku vypalovat a kácet lesy.

Za vysokou poptávkou kůží z jejich farem však stojí i mnohé luxusní firmy z Evropy, které tak nepřímo zapříčinily tuto katastrofu. Podle Rachel se totiž různé luxusní značky tváří, že jejich boty jsou vyrobeny z kůže „Made in Italy", ale přitom ji kvůli nižším nákladům importují právě z Brazílie.


Za požiarmi v amazonských pralesoch stojí aj módny priemysel
Za požiarmi v amazonských pralesoch stojí aj módny priemysel Zdroj: @HousingWorksThriftShops/Flickr
Domů
Sdílet
Diskuse