Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. října 2019 13:24
Čas čtení 0:00
Vojtěch Vanda

Apple Pay v Česku spuštěno už i pro klienty Fio banky a Raiffeisenbank

TECH IPHONE
Uložit Uložené

Platební služba od Applu se v Česku nadále rozšiřuje.

Neutuchající zájem o službu Apple Pay ze strany českých zastánců platby mobilním telefonem s bankami pořádně hýbe. Dnešním dnem budou moci službu využít klienti Fio banky a Raiffeisenbank.  S informací přišel server penize.cz.

Doporučeno
Apple Pay slaví v Česku úspěch. Lidé utrácejí za miliony, stát chce dát menším podnikatelům terminály Apple Pay slaví v Česku úspěch. Lidé utrácejí za miliony, stát chce dát menším podnikatelům terminály 20. února 2019 10:58

Klientům Fio banky a Raiffeisenbank bude umožněno platit iPhonem i chytrými hodinkami Apple Watch. Tyto banky pokračují v nastaveném trendu umožnění bezkontaktního placení vlastníkům produktů značky Apple. Už v únoru umožnila tento způsob placení Česká spořitelna, Komerční banka, Moneta, Air Bank, mBank a J&T Banka. V závěsu za nimi, v červenci, tuto službu spustila UniCredit Bank.

Zatím mohli klienti Fio banky platit pouze pomocí telefonu podporujícího operační systém Android„Placení mobilem jsme umožnili části našich klientů před necelým půl rokem, nyní přichází řada i na klienty s iPhonem," vyjádřil se pro penize.cz obchodní ředitel banky Jan Bláha. Klienti Fio využívají aplikaci Google Pay od dubna.

Zákazníci Raiffeisenbank mají zase od září dispozici vlastní aplikaci RaiPay. Znovu se však jednalo o aplikaci na Android. „Dlouhodobě usilujeme o to, aby naši klienti měli své finance pohodlně k dispozici, v bezpečí a pod maximální kontrolou. Velmi nás proto těší, že si nyní mohou své platební karty od Mastercard přidat ke službě Apple Pay,” uvedla pro tentýž magazín mluvčí Petra Kopecká. 

Za těmito bankami zaostává ČSOB, která jakožto jedna z největších bank v republice Apple Pay stále postrádá. Nicméně, služba by měla být dostupná už na podzim. Zatím nabízí akorát vlastní aplikaci NaNákupy. Apple Pay se do konce roku chystají zavést i Banka Creditas a Equa Bank.

Doporučeno
Apple Pay je už spuštěno i v Česku! Jaké výhody a nevýhody přináší oproti Google Pay? Apple Pay je už spuštěno i v Česku! Jaké výhody a nevýhody přináší oproti Google Pay? 19. února 2019 9:25

Když se podíváme na nabídku přímých plateb mobilem v České republice (Apple Pay, Google Pay pro mobily a Garmin Pay a Fitbit Pay pro chytré hodinky), možnost platit všemi čtyřmi dostupnými službami nabízí Moneta Money Bank, mBank a Komerční banka. Čtvrtou bankou by se mohla stát Air Bank, jež prozatím nabízí pouze Apple Pay a vlastní aplikaci pro Android. Ostatní tři služby se chystá spustit do konce roku.

Domů
Sdílet
Diskuse