Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. října 2019 23:07
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Populární Topserialy.to končí po tvrdém zásahu proti pirátskému obsahu na internetu

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Dostat se k ilegálně sdíleným seriálům a filmům budeš mít od dneška podstatně těžší.

Milovníci ilegálního sledování seriálů a filmů na internetu budou mít počínaje dneškem vážný problém ve své zálibě pokračovat. Populární servery Openload a Streamango určené ke sdílení audiovizuální tvorby byly totiž vypnuty a spolu s nimi přestaly být k dispozici desítky hodin ilegálně sdílených filmů a seriálů. Na situaci zareagovala už i nejpopulárnější československá stránka s „filmy a seriály on-line zdarma” topserialy.to a ukončila svůj provoz.

Za vypnutím serverů, na kterých krom běžného obsahu byly i tisíce hodin ilegálně sdílených filmů a seriálů stojí skupina ACE – koalice pěti největší hollywoodských studií, Amazonu, Netflixu a dalších tvůrců obsahu, informuje Variety

Doporučeno
Netflix nabízí nadprůměrné platy, tvrdí Ester, která v něm pracuje. Občas je celý den v kině, může hrát i komparz (Rozhovor) Netflix nabízí nadprůměrné platy, tvrdí Ester, která v něm pracuje. Občas je celý den v kině, může hrát i komparz (Rozhovor) 28. září 2019 11:38

Jedná se o převratnou událost pro svět streamovacích služeb. Podařilo se jim totiž eliminovat masivně populární servery. Jen Openload měl podle Variety větší návštěvnost než HBO Go nebo Hulu. Podle zjištění ACE stránka operovala prostřednictvím tisícovky serverů v Rumunsku, Francii a Německu a údajně poskytovala obsah 36 z 50 největších pirátských stránek. 

Populární Topserialy.to končí po tvrdém zásahu proti pirátskému obsahu na internetu
Zdroj: ACE

Podle tiskové zprávy, kterou ACE uveřejnila, jde o výsledek mnoha měsíců snah, které vyústily v žalobu podanou v Německu, která skončila vypnutím serveru Openload a stejnými lidmi spravovaného Streamanga. K tomu všemu navíc provozovatelé souhlasili s úhradou „odškodného ve významné výši“. 

Pokud zavítáš na stránky obou serverů, budeš přesměrován na web ACE. Koalice tvůrců obsahu tak zaznamenává další významný úspěch poté, co v srpnu přinutila provozovatele vypnout další populární server plný ilegálního obsahu – Vader Streams.

V Česku a na Slovensku ukončil svůj provoz v důsledku aktuálních událostí web Topserialy.to. Pokud na něj zavítáš, uvítá tě následující hláška, v níž provozovatelé vysvětlují důvody svého rozhodnutí:

Sluzby verystream, oload, streamango a rapidvideo ukoncili svoju prevadzku, vzhladom na fakt, ze vsetky odkazy na videa boli
z tychto zdrojov sme sa rozhodli ukoncit prevadzku aj my.

Farewell, RIP.

Server Torrentfreak navíc informuje, že ode dneška nefungují ani servery StreamCherry a Verystream. Nicméně, je možné, že jde jen o důsledek přetížení po vypnutí Openloadu a Streamanga.

Domů
Sdílet
Diskuse