Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Jakub Paulík
24. listopadu 2019 17:18
Čas čtení 0:00

Pojišťovna jí nechtěla proplatit léčbu rakoviny, složili se na ni lidé. 33letá Katka v neděli zemřela

Kategorie:
News
Uložit Uložené

Katka bohužel boj s rakovinou v průběhu dnešního dne prohrála.

Začátkem října jsme tě informovali o případu 33leté Kateřiny, která na sociální síti napsala, že jí pojišťovna odmítla proplatit léčbu rakoviny. Postupem času se jí na léky proto začali skládat lidé z celého Slovenska.

„Stále bojuji, dělám, co můžu, jsem stále v nemocnici,” napsala Kateřina před čtyřmi dny na svém Instagramu. V průběhu víkendu ale mladá Slovenka zákeřné nemoci podlehla. Její poslední fotografii na sociální síti za poslední hodiny zaplavily mnohé komentáře vyjadřující soustrast.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Stále bojujemrobím čo môžem❤som stále v nemocnici.

Príspevok, ktorý zdieľa Katresinsta (@katresinsta),

24. listopadu 2019 17:37 Čas čtení 0:00 Sex, Brno a chlastání. KKRD Boys vydávají čtvrtou knížku „literárního formátu na retych" (Rozhovor) Sex, Brno a chlastání. KKRD Boys vydávají čtvrtou knížku „literárního formátu na retych" (Rozhovor)

S první chemoterapií začala Katarína v srpnu 2018, nemoc se jí ale vrátila, a tak si musela projít stejným procesem znovu. Třetí chemoterapie ji ale podle vlastních slov položila už na kolena. 

S chemoterapií nakonec přestala, ale podle testů jí mohla pomoci imunoterapie. Tu jí však pojišťovna neschválila. Odvolala se, ale čas hrál proti ní. Jedna dávka jejího léku stála 4 tisíce eur (v přepočtu zhruba 100 tisíc korun), a proto jí v dané době velmi pomohly příspěvky od cizích lidí.

25. října její žádost nakonec schválila i pojišťovna. „Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) schválila žádost o úhradu léku Keytruda pro svou vážně nemocnou pojistnici. V tomto medializovaném případě se daly věci do pohybu poté, co zdravotní pojišťovna dostala od ošetřujícího lékaře kompletní žádost o úhradu léku,“ napsala ve vyjádření. Ani tato pomoc ale nestačila na to, aby Katka svůj boj s rakovinou vyhrála.

Domů
Sdílet
Diskuse