Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Tento obsah je sponzorovaný obsah společnosti adidas.
31. ledna 2020 11:10
Čas čtení 2:43
Sponzorovaný obsah

Co dělá Michaela Shiffrinová, když nesoutěží? Sport je pro ni volnost a terapie

SPORT ADIDAS
Uložit Uložené

Sport nemá hranice, je to cokoli, co rozhýbe tvé tělo.

Co pro tebe znamená sport? Je to soutěžení, na které se důsledně připravuješ a věnuješ mu celý svůj čas, přizpůsobuješ mu stravování, nebo jen volnočasová aktivita, která ti pomáhá vést zdravější život. Stačí ti pár kilometrů běhu denně ve své čtvrti, nebo k pohybu potřebuješ pocit vítězství nad soupeřem? 

Jakkoliv ho definuješ, pravidelný pohyb chce vytrvalost a motivaci. Miliony lidí po celém světě jsou díky sportu psychicky i fyzicky odolnější. Sport je opravdu široký pojem a jeho rozmanitost dnes vidíš možná lépe než kdykoliv předtím. Ulice jsou běžeckými drahami, basketbalové koše najdeš i ve dvoře mezi domy a workoutová hřiště jsou běžnou součástí veřejného prostoru. Sport nedefinují pouze hranice hřiště, každý z nás si je vytváří sám.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Mikaela Shiffrin ⛷ (@mikaelashiffrin),

Lyžařskou šampionku hledej na pláži 

Ani vrcholové sportovkyně, jakou je americká lyžařka Michaela Shiffrinová, neberou sport jen jako soutěž. Je pro ně terapií a odpočinkem. Právě proto mohou být inspirací pro mnohé ženy. Lyžování je sice hlavní disciplínou Michaely, ale právě tehdy, když stojí na nohou v běžeckých teniskách, si naplno uvědomuje, kolik jí sport dává a proč se do něj pouští opět. Pokud bys Michaelu čekal na svahu, budeš překvapen, když zjistíš, že svůj čas tráví právě na pláži. Písek drží branky, mezi které má Michaela namířen krátký a intenzivní sprint.

Jak sama říká: „Lyžování bylo pro mě vždy nejdůležitější a dávalo mi největší smysl. Jakmile se začneš zabývat sportem, pocítíš velké uvolnění. Je to fyzická výzva, ale i emoční a mentální uvolnění.“

Světoznámá instruktorka jógy Jessamyn Stanley definuje sport jednoduše. „Sport je pro mě cokoli, co rozhýbe tělo. Všichni jsme takoví, jednoduše se potřebujeme hýbat. Více než cokoli jiného, v tom, co dělám, chci být pro lidi autentická, protože pouze tak dokážu lidi inspirovat, aby byli takoví také.” 

Novou perspektivu ti dá i ilustrátorka, modelka či běžkyně s roztroušenou sklerózou

 Svůj pohled na sport z jiného úhlu ti ukážou nejen sportovní hvězdy, ale i české ambasadorky značky adidas. Modelka Andrea Bezděková, běžkyně bojující s roztroušenou sklerózou Jana Nosková, autorka knihy Duha mého života Simona Dočkalová, ilustrátorka Anna Skoumalová, trenérka a nutriční specialistka Eva Krausová či instruktorka jógy Tereza Červenková.

„Sport je pro mě terapie. Vyběhávám při něm starosti a stresy. Dává mi pocit, že jsem zdravý člověk,“ říká Jana Nosková, která také běháním bojuje s roztroušenou sklerózou. „Nejlépe se cítím, když do toho mohu dát všechno, když mohu běžet rychle a nemám možnost o ničem jiném přemýšlet. Vím, že mám nějaké limity, ale stále se je snažím posouvat. Ráda bych si nyní zlepšila maraton na 3:15.“

Čo robí Shiffrinová či bežkyňa Jana Nosková, keď nesúťaží? Šport je pre nich voľnosť a terapia
Zdroj: adidas

Andreu Bezděkovou už asi znáš jako Českou miss 2016 a modelku. I ji však dobře vystihuje vášeň pro pohyb. „Sport je pro mě absolutní svoboda. Ale také mě hodně věcí naučil. Díky němu jsem odvážnější, dokážu se do něj zakousnout a dotáhnout věci do konce, nevzdávám se, jsem bojovnější,“ říká Andrea.

Čo robí Shiffrinová či bežkyňa Jana Nosková, keď nesúťaží? Šport je pre nich voľnosť a terapia
Zdroj: adidas

Ambasadorky se zapojí i do připravovaných workshopů, které se uskuteční v adidas RUNBase Prague (Pobřežní 78, Praha 8). Toto místo je domovem pro běžecké komunity adidas Runners Prague. Pokud je chceš zažít i ty, určitě přijď. Všechny workshopy budou začínat v 18:00 a vstup na ně bude zdarma. Vzhledem k omezené kapacitě je ale nutná registrace prostřednictvím aplikace adidas Running.

6. 2. : Yoga s Terkou

Tereza Červenková je známá instruktorka jógy, která pro účastníky tohoto workshopu připravila dvouhodinovou relaxační lekci. Během ní ženám pořadí, jak zvládat nejen pracovní stres, ale také jak čelit nesplnitelným očekáváním, která na sobě ženy často kladou v touze po imaginární dokonalosti. K cvičení ji bude doprovázet živá hudba.

20. 2. : This is Zea

Taneční workshop se známou tanečnicí Alžbětou Ferencovou, která vystupuje pod přezdívkou Zea. Toto setkání se ponese v latinskoamerickém rytmu, doprovázet ho ale bude freestyle a naprosté uvolnění od jakéhokoliv stresu.

Filozofie „Reimagine Sport“ inspirovala nejen ženy na celém světě, ale také značku adidas k vytvoření nové kolekce pro jaro / léto 2020, která zahrnuje funkční i streetové oblečení. Každý kus je přitom navržen tak, aby motivoval ženy k pohybu bez ohledu na to, jaké aktivitě se právě chtějí věnovat. Velikosti jsou opravdu variabilní, proto najdeš tu správnou, jakoukoliv postavu máš.

Čo robí Shiffrinová či bežkyňa Jana Nosková, keď nesúťaží? Šport je pre nich voľnosť a terapia
Zdroj: adidas

Celou kolekci dostaneš v online obchodě adidas.cz, v adidas store (Na Příkopě 12, Praha) a u vybraných prodejců.

Domů
Sdílet
Diskuse