Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. března 2020 7:15
Čas čtení 0:38
Adam Smeták

V Česku potvrzen 5. případ nákazy koronavirem. Jde o kamarádku již hospitalizované ženy

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Její první test byl negativní.

V České republice byl v úterý ráno oznámen 5. potvrzený případ nákazy koronavirem SARS-CoV-2. Na tiskové konferenci to podle ČT24 uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO). Dle jeho vyjádření se jedná o spolužačk turistky z USA, která je momentálně hospitalizována v Nemocnici Na Bulovce v Praze. Konkrétněji jde o ženu z Ekvádoru, u níž byl první test negativní.

I pátá nakažená je hospitaizována v Nemocnici Na Bulovce. Podle ministra se momentálně testuje 16 vzorků a celkově jich bylo otestováno již 236. Podle ředitelky protiepidemického odboru pražské hygienické stanice Zdeňky Jágrové obě studentky letěly z Milána do Vídně, kde se ubytovaly a následně odjely do Budapešti, Brna a nakonec do Prahy.

Doporučeno
Koronavirus v Česku. Nakažený profesor přišel do kontaktu s 20 studenty a 24 pedagogy Koronavirus v Česku. Nakažený profesor přišel do kontaktu s 20 studenty a 24 pedagogy 2. března 2020 12:34
Domů
Sdílet
Diskuse