Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. března 2020 17:06
Čas čtení 1:02
Tina Hamarova

Za kulturou i během karantény. Tato muzea nabízí virtuální prohlídku

Za kulturou i během karantény. Tato muzea nabízí virtuální prohlídku
Zdroj: TASR/AP Photo/Alexander Zemlianichenko
ZDRAVÍ KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Podívej se do muzeí v Londýně, New Yorku či Paříži z gauče.

Stránka Travel and leisure zveřejnila seznam muzeí, které nabízejí virtuální prohlídku svých exhibicí, aby se lidé mohli kulturně vyžít, i když jsou v karanténě či jen preventivně doma. Projekt vznikl spoluprací Google Maps, Fast Company a přibližně 500 muzeí a galerii po celém světě.

British Museum, Londýn

Nejznámější britské muzeum nabízí v rámci virtuální prohlídky interaktivní časovou osu, kde se můžeš posouvat podle toho jakou památku chceš z vybraného století a kontinentu vidět. Na prohlídku se dostaneš ZDE.

Guggenheimovo muzeum, New York

Guggenheimovo muzeum je určitě jedna z dominant v New Yorku. Zároveň patří mezi nejznámější galerie moderního umění na světě a k tomu je to ještě i významná architektonická památka. Stojí na rohu Páté Avenue mezi Central Parkem a East River v horním Manhattanu. Jeho expozice si můžeš online projít ZDE.

Doporučeno
Akademie věd ČR uvedla 9 rad, jak si během pandemie koronaviru udržet dobré psychické zdraví Akademie věd ČR uvedla 9 rad, jak si během pandemie koronaviru udržet dobré psychické zdraví 14. března 2020 12:45

Musée d’Orsay, Paříž

Virtuální procházka mezi Gauguinem, Monetem či van Goghem je umístěna v budově původní železniční stanice na levém břehu Pařížské Saint. Obsahuje umělecké sbírky malířství, sochařství, nábytku a architektury z let 1848 až 1914. Jeho poklady si můžeš prohlédnout ZDE.

Pergamon Múzeum, Berlín

Jedno z největších německých muzeí se dá celé projít těžko, i když se tam můžeš jít podívat osobně. Na online procházku si můžeš vzít času, kolik chceš a starověké památky z dob Babylonu a Egypta si můžeš prohlédnout ZDE.

Galéria Uffizi
Galéria Uffizi Zdroj: TASR/Photo/Alexander Zemlianichenko

Galeria Uffizi, Florencie

Galerie Uffizi je jedna ze dvou nejznámějších galerii v italské Florencii, která spojuje to nejlepší v italské malbě či sochařství od antického Říma až po baroko. Díla Leonadro da Vinciho, Caravaggia či Rembrandta si z pohodlí domova můžeš podívat ZDE.

Domů
Sdílet
Diskuse