Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. března 2020 15:15
Čas čtení 1:03
Antonín Havlík

Guru Jára je vinen z dalších šesti znásilnění. Se svou spolupracovnicí ale uprchl na Filipíny

NEWS
Uložit Uložené

Guru Jára, zvaný též Óm Nadsamec, je vinen i se svou spolupracovnicí z dalších šesti znásilnění.

Jaroslav Dobeš, známý jako Guru Jára nebo také Óm Nadsamec, byl zlínským krajským soudem uznán vinným z dalších šesti znásilnění, stejně jako jeho spolupracovnice Barbora Plášková. Trest však z důvodu neúčelnosti nebyl vyřčen. Dvojice je totiž stíhaná jako uprchlá. Informují o tom Novinky.cz

Dvojice podvodných terapeutů se měla na své esoterické škole Poetrie věnovat v období let 2004 až 2007 tzv. „odháčkování“  klientek. Přesvědčovali je, že za jejich problémy v životě mohou háčky, které se do nich dostaly od bývalých sexuálních partnerů. 

Guru Jára je nově vinen z dalších šesti znásilnění. Se svou spolupracovnicí však uprchl na Filipíny
Zdroj: Youtube.com/Náboženská společnost Cesta Guru Járy
Doporučeno
Guru Jára: Pod záminkou terapie znásilňoval ženy, aby je zbavil „háčků“ Guru Jára: Pod záminkou terapie znásilňoval ženy, aby je zbavil „háčků“ 26. května 2019 19:03

Spolupracovnice Plášková přivedla klientky do stavu bezbrannosti: dechovým cvičením je přiváděla do stavu hyperventilace, což v kombinaci s nedostatkem spánku, jídla a pití vedlo k tomu, že poškozené ztrácely vědomí. Guru Jára s nimi následně měl pohlavní styk – tato metoda je měla oněch problémů zbavit. Vzhledem ke svému stavu nebyly schopny projevit s touto metodou nesouhlas. 

Vybírali si atraktivní mladé ženy

„Pod falešnými záminkami zodpovězení otázek pro diplomovou práci, vybíraly (Plášková a další spolupracovnice, pozn. red.) dle pokynů obžalovaného mladé pohledné ženy, zpravidla vysoké modrooké blondýny ve věku kolem 20 let, mající problémy v partnerských vztazích, bez uvedení a s úmyslným zamlčením základní informace, jak ,odháčkování‘ probíhá, tj. že se jedná o pohlavní styk s obžalovaným,“  zaznělo ve zdůvodnění. 

Za znásilnění byli už v minulosti pravomocně odsouzeni na pět a půl roku a pět let vězení. Původně byli v rámci nové obžaloby podezřelí ze spáchání sedmi znásilnění, jeden případ se nepodařil potvrdit. Rozsudek není pravomocný, obhájce Dobeše se proti rozsudku odvolal, obhájce Pláškové si pro případné podání odvolání ponechal lhůtu na rozmyšlenou. 

Výše trest u soudu nepadla kvůli bezúčelnosti, protože dvojice je momentálně stíhaná jako uprchlá: již od roku 2015 přebývají v imigračním detenčním centru na Filipínách. V zemi žádají o azyl.

Doporučeno
Madeleine McCann zmizela beze stopy před 12 lety. Nezvěstná holčička vyvolala mediální šílenství, které ničí životy jejím blízkým Madeleine McCann zmizela beze stopy před 12 lety. Nezvěstná holčička vyvolala mediální šílenství, které ničí životy jejím blízkým 7. srpna 2019 17:13
Domů
Sdílet
Diskuse