Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
2. dubna 2020 14:12
Čas čtení 3:27
Dominik Vetrák

7 nejočekávanějších dubnových seriálů a filmů na HBO, Amazon Prime, Hulu, Apple TV+ a Quibi

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Jaké zajímavé novinky nabídnou ostatní streamovací platformy?

Po 10 očekávaných seriálech a filmech, kterých se dočkáme v dubnu na Netflixu, jsme se podívali i na programy ostatních velkých streamovacích platforem. Disney+ u nás stále není dostupné, a tak se zaměříme na HBO, Amazon Prime, Hulu, Apple TV+ a Quibi.

Quibi je nová streamovací platforma výhradně pro mobily, která startuje už 6. dubna. Filmy na ní budou rozděleny do maximálně desetiminutových částí, seriály zase do 5-8minutových epizod. Quibi bude zatím dostupné pouze v USA.

Na Amazon Prime v dubnu budeš moci například zhlédnout The Lighthouse, který se u nás do kin loni bohužel nedostal, no a na Hulu zase oscarového vítěze Parazita. V článku si představíme jen nové seriály či filmy, které ještě jinde premiéru neměly.

Doporučeno
Netflix: 10 nejočekávanějších filmů a seriálů v dubnu Netflix: 10 nejočekávanějších filmů a seriálů v dubnu 30. března 2020 15:45

1. Bad Education – 25. dubna, HBO

Snímek je inspirován skutečnými událostmi. Frank Tassone (Hugh Jackman – X-Men) a Pam Gluckin (Allison Janney – I, Tonya) vedou úspěšný školu na Long Islandu. Ta dosahuje rekordního počtu studentů, které přijímají na prestižní univerzity.

Co se týče školní úrovně, směřují na špičku v celé zemi. To vše je však v ohrožení, když jedna ze studentek vypátrá zpronevěru v rámci školy. Nakonec vyjde najevo, že je vedení zapletené do korupce, která trvá více než deset let. Frank a Pam se shodnou, že nic nesmí ohrozit to, co vybudovali. Rozhodnou se ututlat to za každou cenu.

Snímek má pozitivní ohlasy od recenzentů a novinářů, kteří vyzdvihují hlavně vynikající herecké výkony. Oba herci (Jackman a Janney) v hlavních rolích prý podali nejlepší výkon v celé herecké kariéře. Scénář napsal Mike Makowsky a režie se chopil Cory Finley (oceňována černá komedie Thoroughbreds).


2. Run – 12. dubna, HBO

Jde o černou komedii, za níž stojí Vicky Jones (Killing Eve) či Phoebe Waller-Bridge (tvůrkyně seriálu Fleabag a držitelka mnoha ocenění Emmy). Hlavními postavami příběhu jsou Billy (Domhnall Gleeson) a Ruby (Merritt Wever). Ti se před 17 lety dohodli, že pokud jeden druhému napíše zprávu se zněním „Run“ (utíkej) a druhý na ni odepíše stejně, vše hodí za hlavu, setkají se a procestují spolu celé USA.

Seriál bude mít 7 epizod, během kterých budeme blíže poznávat obě postavy i lidí, které budou na své cestě potkávat. Nahlédneme do jejich minulosti, ale i současnosti a jejich životních problémů, kvůli kterým se oba rozhodli nechat svůj život za sebou a uprchnout.

3. The Plot Against America – HBO

Nová minisérie od HBO začala už v březnu, ale většinu dílů včetně finále uvidíme až v dubnu. Děj vypráví alternativní historii na začátcích 50. let v USA. Zachytí zejména prezidentské volby, v nichž nevyhraje Roosevelt ani jeho tehdejší protikandidát Henry A. Wallace. Namísto toho se prezidentem stane Charles Lindbergh.

Ten byl ve skutečnosti xenofobem s mnoha nelidskými názory. Po jeho alternativní výhře se z USA stane fašistický svět. Příběh vypráví očima židovské rodiny z pracovní vrstvy. Tvůrci seriálu jsou Ed Burns a David Simon. Simon vytvořil legendární seriál The Wire či The Deuce. V seriálu adaptoval příběh ze stejnojmenné knihy Phillipa Rotha. Hlavní role si zahráli Zoe Kazan, Morgan Spector, Winona Ryder a John Turturro.

4. Primal – 1. dubna, Amazon Prime

Prvního dubna vydal Amazon Prime nový díl z animované série Primal od televizní stanice Adult Swim. Seriál jsme ti doporučovali už loni. Jde o pětidílnou minisérii od Genndyho Tartarovskeho, režiséra trilogie Hotel Transylvánie. Ten v minulosti režíroval i vynikajícího Samurai Jacka a postaral se o pár epizod Clone Wars. Zatím jsme se dočkali skvělých 5 epizod, které vyprávějí příběh z alternativního pravěku.

Jeden z předchůdců lidí se v něm spojí s masožravým dinosaurem, ve snaze přežít nástrahy doby plné smrti. Jde o brutální seriál s úžasnou animací a mnohými originálními nápady. Primal je šílené, bizarní a nesmírně zábavné. Celé druhé série se jen tak zřejmě nedočkáme, ale nový díl velmi potěšil.


5. What We Do in the Shadows – 16. dubna, Hulu

Televizní stanice FX (má na kontě například seriály Fargo, Atlanta či Legion) své seriály nabízí streamovací platformě Hulu. A tak se na Hulu v dubnu dočkáme i premiéry 2. série skvělého humorného seriálu What We Do in the Shadows o vlkodlacích a upírech. Seriál paroduje mnohá upírské klišé a stereotypy a vtipným způsobem zobrazuje jejich komunitu, společenské zvyky a soužití. Doporučujeme pustit si i film, který natočil Taika Waititi (Thor: Ragnarok, JoJo Rabbit).

6. Most Dangerous Game – 6. dubna, Quibi

Dodge Maynard (Liam Hemsworth) je oddaný a milující manžel. Jednoho dne mu ale diagnostikují smrtelnou a nevyléčitelnou chorobu. Zoufalý hledá způsoby, jak ochránit a finančně zajistit svou těhotnou manželku ještě před tím, než zemře.

Přihlásí se tak do nebezpečné hry, ve které ho budou lovit nájemní zabijáci po dobu 24 hodin. Za každou prožitou hodinu vyplatí jeho manželce milion dolarů. Půjde o dystopický akční thriller a kromě Liama Hemswortha si zahrál i skvělý Christoph Waltz.

7. Defending Jacob – 24. dubna, Apple TV+

Chris Evans se vžije do role otce zkoušeného osudem. Asistent okresního prokurátora Andy Barber čelí těžkému rozhodnutí. Bude skvělým otcem, nebo správným mužem a zaměstnancem? Jeho syna Jacoba totiž obviní a zatknou pro vraždu. Na oběti, jeho spolužákovi, našli jeho otisky prstů a další důkazy, které ho usvědčují. 

Jacobova rodina ale věří v jeho nevinu a obzvláště jeho otec je odhodlán udělat cokoliv, aby zjistil pravdu. I když při tom poruší zákon, svá vlastní pravidla a hodnoty. Defending Jacob je minisérie natočená podle stejnojmenného knižního bestselleru a kromě Chrise Evanse uvidíme herce jako: Michelle Dockery, Jaeden Martell, Pablo Schreiber, Sakina Jaffrey či J. K. Simmons.

Domů
Sdílet
Diskuse