Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. dubna 2020 8:31
Čas čtení 0:50
Tina Hamarova

Thajský král porušil přísnou karanténu, odskočil si 20 000 kilometrů soukromým letadlem na párty

ZAJÍMAVOSTI NĚMECKO THAJSKO
Uložit Uložené

Král Maha Vajiralongkorn utekl z Thajska, se svými 20 ženami žije v luxusním hotelu v Německu.

Pro thajského krále Maha Vajiralongkorna evidentně pandemie není překážkou v zábavě. Poté, co utekl ze své země, když pandemie zuřila teprve v Asii, a s dvaceti konkubínami se zavřel v německém luxusním hotelu Grand Hotel Sonnenbichl ve městě Garmisch-Partenkirchen, tentokrát odletěl na 20 000 kilometrů vzdálenou párty.

I přes přísnou karanténu a obrovský počet nakažených v Německu, vzal své soukromé letadlo na otočku do Bangkoku, aby stihl honosný banket. Mezitím se podle Ladbible ještě zastavil pro jednu ze svých žen královnu Suthidu ve švýcarském Curychu.

Doporučeno
Thajský král se zavřel v německém hotelu s 20 ženami. Doma schytává kritiku Thajský král se zavřel v německém hotelu s 20 ženami. Doma schytává kritiku 29. března 2020 16:33

V thajském hlavním městě šel pak spolu s premiérem Prayutem Chan-o-Chanelem a velitelem vojenských sil Apiro Kongsompongem oslavit výročí začátku královské dynastie v Thajsku, existuje již od roku 1782.

Po skončení banketu nasedl zpět na svůj let, vyhodil manželku ve Švýcarsku a vrátil se zpět do německého hotelu s prohlášením, že „tato pandemie není ničí vina. Je nezbytné nastavit systém a komunikovat ho s lidmi, aby ho pochopili dobře.“

Thajský kráľ porušil prísnu karanténu a odskočil si 20 000 km súkromým lietadlom na party
Zdroj: TASR/AP Photo/Sakchai Lalit

Těžko říct, jak lidé tento „královský úlet“ pochopili, je ale všeobecně známo, že i přes přísný zákaz veřejně kritizovat krále nebo urážet monarchii, za což hrozí až 15 let vězení, po provalení jeho pobytu v alpském městečku si obyvatelé Thajska neberou servítky.

Domů
Sdílet
Diskuse