Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. května 2020 20:35
Čas čtení 2:13
Vojtěch Vanda

Gangster s božským hlasem RMR už není pouze virální senzací. Na novém tracku DEALER mu hostují Future i Lil Baby

HUDBA RAP
Uložit Uložené

Je to tak, country rap v novém hávu nebyl žádný vtip. A RMR možná není ani nečekanou senzací.

Zpívá jako anděl, přestože vypadá jako ďábel. Jak ses mohl na začátku března v našem článku přesvědčit, opravdu nemlžíme. Seznámili jsme tě se zahalenou tváří new wave gangster rapera RMR, který se světu představil jako country traper. A to, že to něco znamená, bychom mu mohli nyní i uvěřit. Po dvou měsících vydal ven videoklip DEALER, v němž hostují legenda Future a raketa Lil Baby. To je skok. 

Doporučeno
Drogový dealer s andělským hlasem bere Americe dech. RMR není tvůj obyčejný trap raper, i když tak vypadá Drogový dealer s andělským hlasem bere Americe dech. RMR není tvůj obyčejný trap raper, i když tak vypadá 4. března 2020 18:49

RMR si postavil svou kariéru na zelené louce pomocí internetu. Ten skenují ostříží oči hledačů talentů, jimž obvykle neunikne vůbec nic. Za takového hledače můžeme považovat například DJ Akademikse, respektive moderátora podcastu No Jumper Adama 22, kteří oba sdíleli RMRovo první video Rascal. Sdílení dalo sdílení a RMR se za den dostal do uší všech zainteresovaných. Hlavně díky svému procítěnému hlasu a poměrně slušné lyrice.

Smršť na sociálních sítích přiřkla jeho prvnímu klipu milion poměrně rychle, avšak po několika dnech jej údajně dvaadvacetiletý raper smazal. Mluvilo se o problémech s autorskými právy. Na YouTube je stále možné jej vidět, upload je však skoro stoprocentně neoficiální.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

@timbaland & I might have something for ya... yall ain’t ready though..

Příspěvek sdílený RMR (@whatrmr),

První štěk nakonec RMR, jehož pseudonym zkracuje slovo Rumor (ang. fáma, klebeta), nechal za sebou a začal se pořádně věnovat svému nadcházejícímu projektu Drug Dealing Is A Lost Art EP.

Doporučeno
Ďáblice v rouše beránčím Doja Cat se vrací s rapovým přídavkem. Scarlet 2 CLAUDE navazuje na démonické a krví nasáklé CD Ďáblice v rouše beránčím Doja Cat se vrací s rapovým přídavkem. Scarlet 2 CLAUDE navazuje na démonické a krví nasáklé CD 19. dubna 2024 15:00

Jeho kanál začala zaplňovat krátká videa, která, pokud si je člověk pustil správně za sebou, symbolizují klasickou předávku drog mezi zákazníkem a dealerem a vše, co se kolem toho děje. Příznačný název DEALER získal i jeho první single, na nějž byl natočen i klip.

Netrvalo dlouho a song se dočkal i oficiálního remixu. Zdůrazňujeme oficiálního, jelikož je vidět, že si na legálnosti umělec začal (paradoxně) zakládat pravděpodobně už jen kvůli starostem s debutovým klipem. Společně s jeho vydáním, jak píše web Hypebeast, se dostalo ven prohlášení, že RMRovo EP, jež mělo vyjít 29. března, zastřeší CMNTY CULTURE a Warner Records. Což se nakonec kvůli koronaviru nestalo.

Rap ale ani covid-19 nezastaví. Dokud existuje zelené plátno, dá se zvládnou hodně věcí. I když těžko říct, jak při řešení scén videa nového remixu postupoval režisér klipu Sherif Higazy.

Jestli si řekl, že mají zpěvák a rapeři malebný hlas jako obrázek, a proto vsadil hlavy účinkujících do obrazů a soch? Přestože zní tato myšlenka ujetě, vizuál vypadá dobře. Higazy věděl, co dělá, má přece jenom za sebou spolupráce se Schoolboyem Q, 21 Savagem, Bellym, Travisem Scottem nebo Yellowclaw.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Dealer Remix ft @future & @lilbaby_1 prod. @ismbeats Link in my bio.

Příspěvek sdílený RMR (@whatrmr),

Hlava RMR v černé kukle se zlatým prošíváním se tak objevuje například v obraze od Jacques-Louise Davida Napoleon překračuje Alpy, Future zaujal místo v soše Mentuhotepa II. a Lil Baby nás přenesl do Říma k soše Augusta z Prima Porty. Tento historický exkurz by měl být puštěn všem pochybovačům, kteří nadále prosazují názor, že je hip-hop pro nevzdělané lidi.

Doporučeno
Pokora Tekashimu chybí i nadále, v prvním klipu po roce a půl ukazuje sledovací náramek od policie a napodobuje výstřely Pokora Tekashimu chybí i nadále, v prvním klipu po roce a půl ukazuje sledovací náramek od policie a napodobuje výstřely 8. května 2020 21:52

Jestli tě RMR svým vzezřením či hávem tajemna, které kolem svého jména tvoří, zaujal, určitě tuto novinku nevynechej. A až vyjde Drug Dealing Is A Lost Art, můžeš se vsadit, že se na něj kouknem. Třeba se v něm dozvíme, kým Rumor vlastně je a odkud pochází. V ojedinělém rozhovoru pro Hypebeast se totiž spekulovalo, že by mohl být například ghost-writerem skrze známosti s Timbalandem nebo Mikem Deanem.

Domů
Sdílet
Diskuse