Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. května 2020 13:09
Čas čtení 2:05
Dominik Vetrák

Atypical tě seznámí se světem teenagerského autisty. Samův bláznivý, ale emotivní život si zamiluješ

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Atypical tě zavede do světa teenagerů a nabídne ti množství hodin skvělé zábavy.

Atypical je originální seriál od Netflixü, který vytvořila Robia Rashid. První sérii odvysílal Netflix v roce 2017 a seriál se hned stal velkým hitem. Příští rok přijde 4. a zároveň poslední série a my ti dnes v článku prozradíme, proč bys na ni měl tak netrpělivě čekat. Stejně jako my, i ty pravděpodobně zhltneš Atypical během několika dní a úplně se zamiluješ do jeho světa a postav.

Hlavní postavou je Sam Gardner (Keir Gilchrist), který trpí poruchou autistického spektra. Sam je však jedním z těch šťastnějších dětí. V 18 letech je nesmírně aktivní, komunikativní, empatický a inteligentní. Tvrdě pracuje na střední škole, má práci, začíná se zajímat o dívky a objevuje nové zákoutí svého života.

Doporučeno
Co se stalo s 10 soutěžícími z exotického ostrova? Netflix odvysílal exkluzivní epizodu Too Hot To Handle Co se stalo s 10 soutěžícími z exotického ostrova? Netflix odvysílal exkluzivní epizodu Too Hot To Handle 14. května 2020 15:38

Samův nejlepší přítel je jeho kolega Zahid (Nik Dodani). Velkou oporou mu je i sestra Casey (Brigette Lundy-Paine) a jeho rodiče Elsa (Jennifer Jason Leigh) a Doug (Michael Rapaport). Všichni herci podávají skvělé výkony a vládne mezi nimi příjemná chemie. S některými postavami se dokážeš hned ztotožnit, s jinými vůbec. Jednou z těch méně sympatických je matka Elsa v podání Jennifer Jason Leigh. Ta zastává jednu z nejkomplexnějších rolí.

Musela se převtělit do role milující, častokrát otravné matky, která se pokouší udržet kontrolu nad svým milovaným synem, i když by ho tím měla omezovat. Její rozhodnutí jsou logická. Její manžel Doug neměl se synem nikdy dobrý vztah a příliš si nerozuměli. To se naštěstí mění ve chvíli, kdy to Sam nejvíce potřebuje. Matka se jim totiž začne trochu vzdalovat.

Průměrné hodnocení čtenářů
Tvé hodnocení
Jaké hodnocení bys dal ty?
Zobrazit výsledky
Skrýt výsledky
0/10
Domů
Sdílet
Diskuse