Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. května 2020 12:17
Čas čtení 0:53
Richard Balog

Odvážná proměna mezonetového bytu v pražském Podolí, jehož dominantou je ocelové schodiště modré barvy

Odvážná proměna mezonetového bytu v pražském Podolí, jehož dominantou je ocelové schodiště modré barvy
Zdroj: KIVA
KULTURA
Uložit Uložené

Původní konstrukce odhalená až na dřeň a design, který nadchne především nadšence minimalismu.

Kompletní rekonstrukce představuje pokaždé náročnou výzvu pro majitele, ale také architekty, kteří až po odhalení skeletu zjistí, co je vlastně čeká a nemine. Musí být souhra mezi klientem a tvůrcem, což se následně odrazí i ve finálním výsledku. 

Dokonalým příkladem, jak to má vypadat, je nemovitost ukrytá v nenápadném pavlačovém domě z 90. let minulého století z pražského Podolí. Nadchne především nadšence minimalismu, šikovných řešení a betonu.

Doporučeno
Celočerná fasáda s posuvnými moduly, vnitřní bazén, ale také naprosté soukromí. Nahlédněte s námi do tohoto sídla ve Varšavě  Celočerná fasáda s posuvnými moduly, vnitřní bazén, ale také naprosté soukromí. Nahlédněte s námi do tohoto sídla ve Varšavě 10. května 2020 11:51

Mezonetový byt představuje sen mnoha lidí, přičemž my nejsme výjimkou a s úžasem obdivujeme dílo ateliéru SMLXL, v jehož čele stojí Klára Valová. Jde totiž o bydlení nabízející svým majitelům maximální komfort ve stylovém hávu s dominantním ocelovým schodištěm modré barvy, které na sebe strhává pozornost a úžasně vyniká v neutrálním prostředí interiéru.

Domů
Sdílet
Diskuse