Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. května 2020 9:15
Čas čtení 1:00
Viktor Kniš

Slovenský premiér si spletl vlajku Maďarska a Tádžikistánu. Smějte se omezenosti druhých, napsal v reakci

NEWS
Uložit Uložené

Igor Matovič ráno na Facebooku ve středu ráno vysvětloval nedorozumění, když si spletl maďarskou vlajku s tádžickou. Prý ho kontroloval slovenský politik maďarské národnosti.

Maďarsko umožní pro občany Slovenska a lidi, kteří mají na Slovensku pobyt, vstup na území Maďarska do 48 hodin bez testu a karantény. Tuto informaci včera potvrdil na svém facebookovém profilu slovenský premiér Igor Matovič, který k ní přidal i fotografii ze setkání se slovenským politikem maďarské národnosti Józsefem Berényim.

V příspěvku použil i emoji vlajek, kterými chtěl znázornit vztah Slovenska a Maďarska, namísto maďarské vlajky však přidal emoji vlajky Tádžikistánu, která se svou trikolórou té maďarskou podobá. Minimálně na malé obrazovce telefonu. 

„Včera jsem zveřejnil status o dohodě s Viktorem Orbánem, abychom měli mezi sebou otevřené hranice při návštěvě do 48 hodin ... a co se nestalo – místo vlajky Maďarska jsem do statusu dal vlajku Tádžikistánu,“ vysvětlil ve středu ráno Matovič. Situaci nazval „kauzou“ vlajky, protože ho prý mnoho lidí na chybu upozornilo. Prý mu psali o „mezinárodním problému“. To Igor Matovič okomentoval po svém: „Naštěstí jen v hlavách lidí, kteří jsou tak bohorovně dokonalí, že i z neúmyslné maličkosti udělají osla,“ dodal, čímž chtěl říci, že nešlo o žádný velký problém.

Domů
Sdílet
Diskuse