Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. července 2020 9:43
Čas čtení 4:01
Dominik Vetrák

„Co jeee“ nebo „Padej dě**o... běž!“ Scary Movie slaví 20 let a my vzpomínáme na legendární hlášky a scény

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Ikonická komedie slaví 20 let. Co o ní možná nevíš?

Scary Movie dorazilo do kin přesně před 20 lety. Na legendární parodii, po níž následovala řada pokračování a ještě více komedií, které si z ní braly inspiraci, budeme vzpomínat ještě dlouho. Kritici film podle očekávání sepsuli, ale v době vydání zaznamenala parodie rekordní tržby a zamilovali si ji diváci po celém světě.

My můžeme být rádi, že dostala skvělý český dabing, který si do dnešního dne pustíme raději než originální verzi. Na její 20. výročí si připomeneme nejlepší scénky, díky kterým jsme brečeli smíchy a podíváme se i na pár zajímavostí, které jsi o filmu možná ani netušil. 

Z jedničky například vystřihli odkaz na horor Halloween a ve dvojce se měl zase objevit Marlon Brando. Dozvíš se i, která herečka byla taková začátečnice, že po zaznění „Akce!“ vůbec nevěděla, co má dělat. Nejprve si však pojďme zavzpomínat na milované scény.

Jednou z nejlepších sekvencí je nepochybně návštěva vraha v Cindyině domě. Dočkali jsme se hry na schovávanou, akční scény, parodování Matrixu a mnoha dalších legendárních kousků. Drtivá většina vtipných scén s vrahem je založena na úžasné práci s tělem.

Herec se v kostýmu opravdu snažil zachytit emoce zmateného, častokrát opilého či zkouřeného vraha pomocí gestikulace. I přesto, že nemohl pracovat s mimikou obličeje, jsme na jeho masce dokázali rozpoznat výrazy nechápavosti, znechucení či pobavení.

Vidět tuto scénu se vyplatí už jen kvůli parodování Matrixu a zaseknutým zádům. V jakémkoli jiném filmu by to asi nefungovalo. V podání tohoto vraha však scénka skutečně vyšla.

Absolutní klasika. Legendární scéna z jednotky, kterou citujeme dodnes. Zcela chápeme, pokud se takto s kámošema zdravíš dosud. My to tak v partě děláme a domino efekt je nezastavitelný a nesmírně zábavný.

„Cojééé“ tu s námi bude již navždy. Důkaz najdeš i na tomto videu, které zobrazuje učitele na střední škole. Ten se takto vítá se svými žáky do dnešního dne. I v tomto případě nám česká verze zní lépe.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 86413 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Které scény z filmu ještě milujeme a zaručeně tě rozesmějí
  • Kolik milionů měl Marlon Brando získat za své několikaminutové cameo ve dvojce a proč v ní nakonec nebyl
  • Kolik verzí scénáře bratři Wayansovi napsali, než se film začal natáčet.
  • Proč muselo studio kvůli natočení jednoho filmu kupovat dva scénáře od dvou lidí
Domů
Sdílet
Diskuse