Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. července 2020 8:15
Čas čtení 0:52
Matej Krajčovič

Do Afriky se prý koronavirus blíží plnou rychlostí. Provincie v JAR upozorňuje, že má kapacitu až 1,5 milionu hrobů

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Toto číslo je ale podle několika modelů extrémně přehnané a kapacita hrobů velmi pravděpodobně nebude do této míry využita.

Na začátku roku se koronavirus šířil v Číně, v březnu přišla Evropa, později Severní a po ní i Jižní Amerika. Podle ABC News se nyní na pandemii musí připravit Afrika.  

Africké centrum pro kontrolu a prevenci nemocí tvrdí, že koronavirus se na kontinent blíží „plnou rychlostí“. Počet nakažených v celém regionu již překročil půl milionu a mrtvých je 12 tisíc.

Problémem Afriky téměř jistě bude málo, případně vůbec žádné testy, takže skutečný rozsah pandemie může zůstat neznámý. Doktor Bandile Masuku z Jihoafrické republiky prohlásil, že provincie Guateng připravuje téměř 1,5 milionu hrobů. „Je to realita, se kterou se musíme vyrovnat a je na odpovědnosti veřejnosti, abychom se tam nedostali,“ uvedl.

Sama provincie ale následně v prohlášení tvrzení doktora Masuku upřesnila. Guateng nemá připraveno přes milion otevřených hrobů. Jde pouze o číselné vyjádření kapacity hrobů, která je v regionu dostupná.

Domů
Sdílet
Diskuse