Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. srpna 2020 14:13
Čas čtení 4:55
Dominik Vetrák

10 filmů a seriálů, které v srpnu uvidíš jen na Netflixu a ostatních streamingových platformách

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Na jaké nové filmy a seriály se těšíme v srpnu mimo kinosály?

Původně měli v srpnu přijít do kin Mulan i Tenet. Budeme ale rádi, pokud se skutečně dočkáme alespoň Tenetu, a to v posledním srpnovém týdnu. Streamovací platformy ale nabízejí stále nový obsah a tak se můžeme těšit na několik dobrých filmů, ale především na řadu seriálů i tam. Už tradičně vede Netflix, který si v dnešním výběru až 10 zajímavých počinů zajistil hned 5 míst.

Doporučeno
Jaké filmy natáčí a připravuje 10 nejoblíbenějších herců Hollywoodu? Jaké filmy natáčí a připravuje 10 nejoblíbenějších herců Hollywoodu? 25. července 2020 10:15

1. Star Trek: Lower Decks – 6. srpna (CBS All Access)

Děj animovaného seriálu ukazuje posádku méně významné lodě Starfleet s názvem USS Cerritos. Zaměří se na vedlejší postavy, techniky, vědce, údržbáře a celkově hrdiny všech příběhů Star Treku, o kterých se nikdy nemluví.

Za Star Trek: Lower Decks stojí Mike McMahan, který psal scénáře pro Ricka a Mortyho. Před pár měsíci na Hulu vyšel i animovaný seriál Solar Opposites, který také vytvořil on. Oba projekty jsou vynikající a my tedy věříme, že se mu podaří zabodovat i do třetice.

The One and Only Ivan – 14. srpna (Disney+)

Rodinný film od Disney sleduje gorilu jménem Ivan (s hlasem Sama Rockwella), která prožila téměř celý svůj život v cirkuse. Brzy ale začne zpochybňovat svůj původ a stýská se jí po domově – džungli.

Ivanův trenér Mack (Bryan Cranston) se musí rozhodnout, zda bude na své gorile i nadále těžit, nebo svá zvířata, které drží v zajetí, konečně pustí na svobodu. Trailer vypadá pěkně a doufáme, že půjde o kvalitní a emotivní drama. 

Hlasy ostatním zvířatům propůjčily hvězdy jako například Angelina Jolie, Danny DeVito, Helen Mirren, Brooklynn Prince, Ramon Rodriquez, Mike White či Ron Funches.

Phineas and Ferb the Movie: Candace Against the Universe – 28. srpna (Disney+)

Oblíbená dětská pohádka dostává další celovečerní zpracování. Phinease a Ferba jsme zbožňovali všichni. Kdybych seriál či film zastihl při nedělním obědě, zřejmě ho nepřepnu a dokoukám. Disney doufá, že na jejich streamovací platformě Disney+ nový film najde každý rodič, který chce svému dítěti pustit něco kvalitního. 

Děj se znovu zaměří na vrtochy dvou geniálních bratrů a jejich sestry Candace, která se neúspěšně snaží svým rodičům dokázat, čeho jsou jejich synové schopni. Candace ale tentokrát unesou mimozemšťani do jiné galaxie. Bude jen na Phineasovi a Ferbovi, aby svou sestru zachránili.


Project Power – 14. srpna (Netflix)

Jde o sci-fi, ve kterém budou Joseph Gordon-Levitt a Jamie Foxx lovit nelegální superhrdiny. Objevili se zničehonic poté, co se na trh dostala nebezpečná tabletka. Po její konzumaci se z člověka na 5 minut stane nadlidský tvor. Každý z nich má unikátní schopnost, kterou pozná po užití tabletky.

Někdo je neviditelný, jinému neublíží ani náboj vystřelený směrem k jeho hlavě, někdo umí létat či roznášet oheň. V hlavní roli se představí Jamie Foxx. Podle všeho je jeho dcera základní ingrediencí, díky které dokážou vyrábět nadlidské tabletky. Levitt bude zase hrát policistu, který mu pomůže hledat a trestat zločince. 

Za režií stojí Ariel Schulman a Henry Joost (Catfish, Paranormal Activity 3 a Nerve). Podobně jako The Old Guard, i Project Power může být skvělou akční jednohubkou, kterou z průměrných vod vytahují herci, akce a sci-fi prvky.

Great Heist – 14. srpna (Netflix)

Netflixu je jasné, že Money Heist musí pořádně vyždímat. A i když se příští rok dočkáme poslední, páté série, s největší pravděpodobností dostane úspěšný seriál spin-offy zaměřující se na jiné postavy či jiné loupeže. 

Kromě toho dává šanci i jiným tvůrcům, kteří chtějí natočit podobné příběhy. Great Heist bude Money Heistem na kolumbijský způsob. Na rozdíl od španělského hitu ale zpracuje skutečnou událost, loupež, která se opravdu stala. 

Seriál bude inspirovaný velkou krádeží z roku 1994, kdy zloději uloupili z centrální banky ve Valleduparu 33 milionů dolarů a obrátili celou zemi vzhůru nohama.

Lucifer – 21. srpna (Netflix)

Fox seriál zrušil již po 3 sériích, a to pro nízkou sledovanost. Lucifera se ale ujal Netflix a natočil další 2 série, přičemž tu poslední, šestou, oznámil teprve nedávno. Fanoušci seriálu se dočkají ještě řady epizod, protože pátá série jich bude mít 16. Prvních 8 dorazí na Netflix už v srpnu. 

V nich se Lucifer bude muset vypořádat se svým dvojčetem, archandělem Michaelem. Ten přišel na Zemi a před všemi se tvářil, že je Luciferem. Více ti o tomto dějové zvraty prozradí trailer níže.

 The Good Lord Bird – 9. srpna (Showtime)

Ethan Hawke si v minisérii zahraje abolicionistu Johna Browna. Abolicionismus je politické hnutí, které se snažilo dosáhnout zrušení otroctví a obchodu s otroky. Brown inicioval známý útok na zbrojnici Spojených států v Harpers Ferry. Jejich cíl zrušit otroctví tehdy nevyšel. Namísto toho se významnou měrou přičinili o začátek Občanské války. 

John Brown s tváří Ethana Hawka bude důležitou postavou příběhu, ale ten bude vyprávět fiktivní postava – mladý černošský chlapec jménem Onion (Joshua Caleb Johnson), který se dostane do Brownovy skupiny.

Kromě Ethana Hawke uvidíme i herce, jakými jsou Ellar Coltrane (Boyhood), Hubert Point-Du Jour (Madam Secretary), Beau Knapp (Seven Seconds), Nick Eversman (Wild), Jack Alcott (Champaign ILL), Mo Brings Plenty (Yellowstone) a menších rol sa zhostia aj Daveed Diggs (Snowpiercer), Steve Zahn (War of the Planet of the Apes), Maya Hawke (Stranger Things), Wyatt Russell (Lodge 49) či Orlando Jones (American Gods).

Lovecraft Country – 16. srpna (HBO Max)

Děj se odehrává v alternativní historii 50. let minulého století, kdy to Afroameričané měli mnohem náročnější než v současnosti. Hlavní postavou je Atticus Freeman (Jonathan Majors), který se pokouší najít svého ztraceného otce (Michael K. Williams). 

Nejenže se musí jako černoch protloukat Amerikou sužovanou zákony Jima Crowa, které legalizovaly rasovou segregaci a černochům ničily život, čeká ho i další velké nebezpečí. Dostane se totiž do městečka a světa, ve kterém základní fyzikální zákony neplatí.

Rychle zjišťuje, že kromě rasistů se bude muset vypořádat i s příšerami, které se představují v traileru níže. Atticus v tom naštěstí není sám. Pomáhá mu i Jurnee Smollett jako Letitia Dandridge či strýc George v podání Courtneyho B. Vance.

The Seven Deadly Sins – 4. srpna (Netflix)

Pokračování úspěšného anime mělo problémový vývoj. Produkční společnost Aniplex odstoupila od smlouvy poté, co finančně neuspěl celovečerní film rozšiřující příběh. A-1 Pictures, které seriál animovalo, tedy skončilo a nahradilo jej Studio Deen.

Japonská studia ale mají práci naplánovanou na několik let dopředu, a tak animování svěřila do rukou malého studia, které seriál za krátký čas dokončilo v mizerné kvalitě. Připrav se tedy, že animace budou v 4. sérii opravdu ošklivé a řadu úžasných bitev z mangy si v anime zpracování neužiješ. 

Připrav se na opakující se animace pohybu, zpožděné reakce postav, nízké detaily, postavy s divnými tvářemi a mimikou, nudné souboje a podobně.

Přesto se na pokračování příběhu Melodiase a jeho rodiny nesmírně těšíme. Více jsme si o tomto seriálu řekli v samostatném článku zde. Pokud si ho přečteš, určitě mu dáš šanci a najdeš další japonský skvost.

Aggretsuko – 27. srpna (Netflix)

O dost lépe je na tom Aggretsuko, anime ze života běžného korporátního zaměstnance sedícího za počítačem. Třetí série dorazí na Netflix už koncem měsíce, o čemž jsme se dozvěděli teprve nedávno. Stále jsme neviděli trailer či jakékoliv lákadlo, ale seriál si během 2 sérií držel vysokou kvalitu, a tak se nebojíme, že by 3. série zklamala.

Děj se zaměřuje na drobnou červenou pandu s řadou životních problémů a nenaplněných cílů. Zachycuje širokou škálu emocí, životních událostí a zkušeností, s jakými máme všichni až nepříjemně mnoho zkušeností. V podstatě by se Aggretsuko dal brát i jako méně depresivnější a místy feel-good BoJack Horseman.

Do TOP 10 se nám nevešel historický seriál American Pickle se Sethem Rogenem. Na HBO začne vysílat již 6. srpna a vzhledem k platformě a kvalitě herce usuzujeme, že nepůjde o nic podprůměrného. Z traileru máme pozitivní dojmy.

Seth Rogen si v komedii zahraje dvojroli. Ztvární dělníka, který spadl do okurkové šťávy a vydržel v ní 100 let. Když se probudí, píše se rok 2020 a on poznává svého vnuka, kterého hraje také on. Více ti napoví trailer níže.

Domů
Sdílet
Diskuse