Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. srpna 2020 8:36
Čas čtení 1:11
Adam Smeták

Volby v Bělorusku se musí opakovat, vyzývá Andrej Babiš

NEWS BĚLORUSKO
Uložit Uložené

Český premiér zaujal vůči Lukašenkovu režimu nebývale tvrdý postoj.

Premiér Andrej Babiš tvrdě odsoudil potlačování demonstrací v Bělorusku. Na svém Twitteru vyzval k opakování voleb v zemi a informoval, že se spolu s polským premiérem Mateuszem Morawieckim pokusí prosadit urgentní videocall členů Evropské rady. V Evropě bude požadovat sankce trvající do doby, dokud v Bělorusku neproběhnou svobodné a transparentní volby za účasti mezinárodních pozorovatelů.

„Díval jsem se teď na vícero videí z Běloruska, kde zbabělá agresivní policie mlátí bezbranné lidi. Je to neuvěřitelné zvěrstvo. Pevně doufám, že jsou to poslední hodiny diktátorského režimu a že občané zvítězí,“ napsal ve čtvrtek večer premiér na svůj Twitter.

Doporučeno
Pražané podpoří demonstranty v Bělorusku. Na Staroměstské náměstí se chystají tisíce lidí Pražané podpoří demonstranty v Bělorusku. Na Staroměstské náměstí se chystají tisíce lidí 12. srpna 2020 11:14
Domů
Sdílet
Diskuse