Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. srpna 2020 9:33
Čas čtení 0:44
Tímea Krauszová

Počet slonů v Keni se zdvojnásobil. Pro pytláky již nejsou až tak zajímaví

NEWS
Uložit Uložené

V Keni zabraly snahy ochranářů a tlak veřejného mínění. Slonům začíná opět dařit.

Portál Ladbible přinesl dobrou zprávu o africké divočině. V Keni, kde ještě v roce 1989 pytláci ve velkém lovili slony, jich bylo v celé zemi sotva 16 tisíc. Aktuálně jich je více než dvakrát tolik – podle ředitele Kenya Wildlife Service až kolem 34 tisíc. Oznámil to během Světového dne slonů.

Doporučeno
Vyzkoušeli jsme si den na ovčí farmě. Proč je dnes těžké sehnat mladé lidi na práci se zvířaty? Vyzkoušeli jsme si den na ovčí farmě. Proč je dnes těžké sehnat mladé lidi na práci se zvířaty? 9. srpna 2020 10:17

Pytláci tvořili největší hrozbu

„V posledních letech se nám podařilo zkrotit pytláctví v naší zemi,“ řekl keňský ministr turismu. Spustili i nový projekt jménem Magical Kenya, v jehož rámci bude možné slony pojmenovat. Každoroční festival se stane novým zdrojem peněz pro rezervaci a díky němu budou moci rančeři nadále chránit slony a vytvářet příznivé podmínky pro jejich život.

Zpět
Sdílet
Diskuse