Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. srpna 2020 13:21
Čas čtení 0:31
Vojtěch Vanda

Miloš Zeman podepsal zákon, díky kterému bude možno volit z karantény

NEWS ČESKO KORONAVIRUS MILOŠ ZEMAN
Uložit Uložené

Kromě něj podepsal také novelu školského zákona, která upravuje možnosti distanční výuky.

Prezident České republiky Miloš Zeman dnes podepsal zákon, díky kterému budou moci ti, kteří jsou z nějakého důvodu v karanténě, hlasovat ve volbách do Senátu a krajů. Veřejnosti to sdělil v tiskové zprávě prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. 

Doporučeno
Video: V Brně se řidiči začali mlátit přímo uprostřed rušné křižovatky Video: V Brně se řidiči začali mlátit přímo uprostřed rušné křižovatky 21. srpna 2020 8:49

Jak píší Novinky.cz, už ve čtvrtek horní komora Parlamentu České republiky schválila normu jako zákon, který umožňuje lidem hlasovat například z auta, pokud byli nějakým způsobem donuceni zůstat v karanténě. Mimo vozidlo mohou využít i služby speciální volební komise, která je může navštívit s přenosnou volební urnou.

V pátek hlava státu také podepsala novelu školského zákona, která má zavést možnost distanční výuky. Jde tak o reakci na jarní způsob vyučování, během něhož se museli žáci vzdělávat ze svých domovů prostřednictvím videokonferencí. Pokud se na podzim bude scénář opakovat, distanční výuka bude povinnou náhradou klasického docházkového studia.

Domů
Sdílet
Diskuse