Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. září 2020 14:42
Čas čtení 1:57
Daniel Kopejska

Známe soupeře Slavie, Plzně a dalších českých týmů v evropských pohárech

NEWS AC SPARTA PRAHA
Uložit Uložené

Během dnešního losu byli vybráni možní soupeři pro nasazené týmy z Česka.

Fanoušci se konečně po koronavirové pauze mohou těšit na evropský fotbal. Je to teprve chvilka od výhry Bayernu ve finále, slzy Pařížanů ještě nezaschly a už se nám opět rozjíždí další ročník. To je pro nás zajímavé období hlavně díky účasti českých týmů a my se nemůžeme dočkat, jak si povedou proti zahraničním soupeřů.

SK Slavia Praha

Úřadující mistr domácí ligy bude nepochybně chtít navázat na své skvělé výsledky v minulém ročníku, avšak tentokrát by si pravděpodobně přál hratelnější soupeře, než největší týmy evropské scény jako minulý rok ve skupině Ligy mistrů, kde změřil síly s Barcelonou, Interem Milán a Dortmundem. 

Slavia je ve čtvrtém předkole Ligy mistrů, což znamená, že ji dělí pouze jeden zrádný dvojzápas. Ten pokud zvládne, stejně jako minulý rok zvládli s Kluží, tak postupuje do skupiny Ligy mistrů. Utká se s vítězem duelu mezi Midtjyllandem a Young Boys Bern. Oba týmy jsou podle trenéra Trpišovského velmi těžkými soupeři. Pokud Slavia neuspěje, tak sestoupí do nižší soutěže a uvidíme jí ve skupině Evropské ligy. Zápasy se odehrají 22. nebo 23. září.

FC Viktoria Plzeň

Plzeňský mančaft si velmi zpackal život svým nedotaženým zápasem s Alkmaarem a místo pokračování v předkolech Ligy mistrů se nyní musí prát o Evropskou ligu. Viktoriáni se na západě Čech poperou s dánským Sönderjyske. Jedná se o souboj o čtvrté předkolo. Tudíž Plzeň v případě výhry narazí ještě na dalšího soupeře. Sönderjyske se nejeví jako těžký soupeř, v tabulce okupují prostředek a Plzeň si už brousí zuby.

Doporučeno
Viktoria Plzeň končí v Lize mistrů. Ve 2. předkole prohrála s Alkmaarem 1:3 Viktoria Plzeň končí v Lize mistrů. Ve 2. předkole prohrála s Alkmaarem 1:3 26. srpna 2020 19:01

AC Sparta Praha

Letenský klub se nic nového nedozvěděl. Má zajištěnou účast ve skupině Evropské ligy díky vítězství v MOL Cupu. Napomohla jim k tomu Sevilla a její postup do Ligy mistrů pomocí vítězství v Evropské lize. Po třech letech výpadků a nepovedených předkol si tak fanoušci rudých dresů budou moct užít evropské večery. Los, který stanoví soupeře ve skupině, se uskuteční 2. října v Aténách. Následně Sparťany čeká šest zápasů o umístění ve skupině.

FC Slovan Liberec

Severočeši zpod stínu Ještědu budou muset urputně bojovat dva zápasy. První bude soupeř z Litvy – Riteirai. Výhledově se jedná o lehčího soupeře, v šestičlenné tabulce litevské ligy jsou na posledním místě. Bohužel Liberec nebude moci využít domácího prostředí. Pokud vyřadí Riteirai, musí opět ven. A pravděpodobně ho nečeká nic lehkého, protože může hrát na půdě FCSB. Rumuni však musí potvrdit roli favorita proti srbskému Bačka Topolu.

FK Jablonec

Rivaly Liberce ze severních Čech čeká velmi těžký zápas. Utkají se s Dunajskou Stredou, která se momentálně veze na čerstvé vlně úspěchu a nepochybně si budou chtít smlsnout i na Jablonci. Dunajská Streda po pěti kolech slovenské ligy vede tabulku bez ztráty bodu. Kouč Petr Rada už sbírá o soupeři informace. Aspoň jedna z mála pozitivních věcí je ta, že Jablonec bude sice hrát zápas venku, ale nečeká jej zdlouhavá cesta po Evropě. Zápasy Liberce a Jablonce uvidíme 17. září.

Domů
Sdílet
Diskuse