Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. srpna 2020 19:01
Čas čtení 1:42
Vojtěch Vanda

Viktoria Plzeň končí v Lize mistrů. Ve 2. předkole prohrála s Alkmaarem 1:3

SPORT
Uložit Uložené

Plzeň si nechala postup utéct v nastavení.

Viktoria Plzeň nezvládla těžký úvod v Lize mistrů. Ve 2. předkole s druhým celkem nizozemské ligy AZ Alkmaarem vedla po gólu svátečního střelce Davida Limberského ze 78. minuty, do prodloužení ji ale poslala penalta kapitána soupeře Teuna Koopmeinerse po faulu Hrušky v poslední minutě nastavení. 

Opatrný zápas neměl pro český celek šťastný konec, třebaže zpočátku Plzeň zvládala špatné počasí a na její hře nebyla ani výrazně vidět únava z přesunu do Nizozemska. Další dva postupové góly zařídil střídající hráč Albert Gudmundsson.

Doporučeno
V týmu FC Viktoria Plzeň se objevil případ koronaviru. Onemocnění covid-19 odhalilo povinné testování V týmu FC Viktoria Plzeň se objevil případ koronaviru. Onemocnění covid-19 odhalilo povinné testování 20. srpna 2020 8:00

Los druhého předkola Ligy mistrů přiřkl Viktorii Plzeň jednoho z nejtěžších možných soupeřů, AZ Alkmaar. Druhou nevýhodou losu bylo nutné cestování do Nizozemska. Nicméně ani jeden z těchto atributů nebyl na kopačkách viktoriánů vidět. Zápas byl totiž opatrný z obou stran. V prvních 45 minutách se prakticky ani na jedné straně nic nestalo, hlavně kvůli špatnému počasí a silnému větru, který kazil hru.

Ve druhém poločase se však hra zlepšila i zrychlila. Na některých hráčích sice byla vidět únava, každopádně to byla Plzeň, která se dostala do vedení. Po centru z vlastní poloviny sklepl 78. minutě patičkou Jan Kopic na Davida Limberského, který zdánlivou střelou vedle nakonec překonal brankáře Marca Bizota. Plzeň byla na koni.

A to až do poslední minuty nastavení. V té totiž vrcholil tlak nizozemského soupeře, který se dostal až do šestnáctky Aleše Hrušky. Plzeňský brankář však místo stínování Drujifa šel pod něj a rozhodčí Godinho odpískal penaltu. K ní si stoupl nekompromisní střelec penalt Teun Koopmeiners a poslal hru do prodloužení.

Zase nic

Až v tuto chvíli se ukázalo, kdo je více unavenější. Alkmaar se svými mladými hráči a dobrým střídáním přetlačil upadající Viktorii hned v prvním větším brejku, při kterém zaspala stoperská dvojice, a Albert Gudmundsson nekompromisně zavěsil pod břevno. Zbytek první půlky prodloužení byl z české strany pouhý zmar a určitě i trenér viktoriánů Adam Guľa se modlil, aby neinkasovali další gól.

Chtění po vyrovnání bylo ze západočechů cítit až v druhé části prodloužení, v níž měli hezké pozice Luděk Pernica, nová akvizice z Karviné Adriel Ba Loua, a vůbec největší šanci měl hlavičkou Milan Havel, který trestuhodně zahodil srovnávající gól do prázdné branky. Alkmaar si proto pak jen ke konci druhého půle pojistil svůj postup dalším gólem Gudmundssona

Doporučeno
Debutové album Steina27 bude možná jeho poslední. Proto si pozorně vyslechni jeho Teorie pádu (Recenze) Debutové album Steina27 bude možná jeho poslední. Proto si pozorně vyslechni jeho Teorie pádu (Recenze) 25. srpna 2020 16:12

Viktoria Plzeň proto ani tento rok nebude hrát Ligu mistrů. Může se však ještě poprat o postup do Evropské ligy, jelikož na ni čeká předkolo.

Domů
Sdílet
Diskuse