Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. září 2020 11:27
Čas čtení 1:41
Vojtěch Vanda

V rámci boje za svobodu sem „ovčané“ v rouškách mají zákaz vstupu, napsal na tabuli majitel restaurace na Karlštejně

NEWS ČESKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Daniel Výborný, vlastník Restaurace Cafe Baru Stodola na Karlštejně, se nebál veřejně odporovat vládnímu nařízení a vyvěsil kontroverzní stanovisko na svou ceduli před podnik.

„Vzhůru do boje!“ chtěl motivovat svým středečním příspěvkem na Facebooku majitel restauračního zařízení Daniel Výborný všechny provozovatele, kteří pokládají bezpečnostní opatření vlády, tedy nošení roušek ve stravovacích zařízeních, za zbytečné. Na sociální síť vyvěsil fotku, na níž zvěčnil vzkaz, jenž napsal na křídovou tabuli. Stálo tam, že lidé v rouškách mají do jeho podniku vstup zakázán.

Doporučeno
Když jí bylo 12, unesl ji. Do jejích 16 let se s ní dvěstěkrát pokoušel o sex. Z neuvěřitelného případu Jan Broberg mrazí Když jí bylo 12, unesl ji. Do jejích 16 let se s ní dvěstěkrát pokoušel o sex. Z neuvěřitelného případu Jan Broberg mrazí 10. září 2020 10:23

Restaurace Cafe Bar Stodola stojí u dlouhé asfaltové cesty, po níž každoročně kráčí tisíce návštěvníků, kteří touží navštívit hrad Karlštejn. Oblíbené restaurační zařízení, soudě podle hodnocení na Googlu, na němž má od 152 recenzentů 4,6 hvězdičky, se však nyní vyhrazuje proti bezpečnostním nařízením vlády, které je ovlivní. Majitel Daniel Výborný před něj umístil tabuli s jasným vzkazem. Ten okomentoval na Facebooku.

„Vážení, rozmáhá se nám tu poslední dobou takovej nezdravej nešvar. A od zítra snad už i povinnej. Já ale neustoupím ani o krok!“ hlásil. „I když sem velmi brzo vtrhne nějakej ouředníček a nechá mi to tu zavřít. Tak tedy, vzhůru do boje,“ stálo v příspěvku. Na obrázku byla uprostřed křídová tabule, na níž napsal: „V rámci boje za svobodu a zachování zdravého rozumu sem ovčané v rouškách mají zákaz vstupu.“

V komentářích se pak následně strhla debata. Nejprve majitele upozorňovala jedna z komentujících, že se bude zákaz týkat pouze vnitřních prostor„Zatím. A co, když někdo půjde na záchod, nebo bude chtít sedět uvnitř restaurace? To u mě jistě může. Ale bez roušky!“ odpověděl, načež mu žena odvětila, že doufá, že jeho přístup nenadělá více škody než užitku. 

Doporučeno
Další rekord v počtu nakažených. V Česku je přes 11 tisíc aktivních případů nákazy koronavirem Další rekord v počtu nakažených. V Česku je přes 11 tisíc aktivních případů nákazy koronavirem 11. září 2020 7:26

Příspěvek se nicméně setkal s většinovou podporou, alespoň pod příspěvkem Výborného. Někteří komentující sdíleli i odkazy na weby blíže neurčeného původu, kde by mu údajně mohli v případě právních problémů pomoci, dokonce se i diskutovalo o založení „odboje proti postupům vlády“.

Na Twitteru se zase mluvilo o přístupu restauratéra jako nezodpovědném, tabuli sdílel český internetový publicista Daniel Dočekal„Člověk by měl vedet kam nejít. Idiocie nejvyššího stupně,“ napsal do popisku k příspěvku. 

„Nemělo by to třeba zajímat hygieniky? V současnosti se sice na Karlštejn turisti příliš nehrnou, ale přeci jen se tam nějací protočí,“ okomentoval jej jeden z účtů. „Díky za info, kam nejít,“ uvedl druhý, když zjistil, že se jedná o Restauraci Cafe Bar Stodola. 

Doporučeno
Covid-19 cestoval z Kanady do Číny, odtud bych chtěla odškodnění, řekla kandidátka na libereckou hejtmanku v debatě ČT Covid-19 cestoval z Kanady do Číny, odtud bych chtěla odškodnění, řekla kandidátka na libereckou hejtmanku v debatě ČT 11. září 2020 10:54

Od čtvrtka platí po celé České republice zpřísněná opatření. Roušku je nutné nosit ve všech vnitřních prostorách. V Praze bude od pátku platit také zákaz nástupu a výstupu cestujících předními dveřmi v MHD v autobusech a většině tramvají v městských linkách bude uvolněna i první řada sedaček. 

Domů
Sdílet
Diskuse