Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. září 2020 14:43
Čas čtení 1:31
Tereza Šnajdrová

Tyto české univerzity přešly na distanční výuku

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Nakažených koronavirem stále přibývá a většina univerzit je nucena přejit na distanční výuku. Které univerzity již toto opatření přijaly?

Aktualizováno: Také Mendelova univerzita a další vysoké školy v Jihomoravském kraji se rozhodly přejít na distanční výuku. Ačkoliv to rektorka Danuše Nerudová na Twitteru uvedla v úterý odpoledne, zákaz bude platit již od dnešního půlnoci.

Čísla nakažených koronavirem stále lámou rekordy, což vede k novým opatřením, mezi které patří například i distanční výuka na vysokých školách. K výuce na dálku se každý den přidávají další univerzity a my ti přinášíme přehled těch, které se k tomuto kroku podle ČT uchýlily.

Uzavření Mendelovy univerzity v Brně
Uzavření Mendelovy univerzity v Brně Zdroj: REFRESHER/Dominika Rebrová

Jako první zavedly distanční výuku pražské vysoké školy, a to především z toho důvodu, že Praha se na mapě regionů v souvislosti s počtem nakažených koronavirem zabarvila do červena.

V pátek na svém Twitteru uvedl primátor Zdeněk Hřib, že na opatření se město domluvilo spolu s hygieniky. „V tuto chvíli se mi nepodařilo přesvědčit hygienu, že jsou tady důvody pro to, abychom převáděli na distanční výuku střední školy,“ uvedl Hřib a dodal, že uzavření středních škol si chce zatím hygiena nechat v záloze.

Domů
Sdílet
Diskuse