Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. září 2020 14:27
Čas čtení 0:47
Tereza Šnajdrová

Prymula oznámil nová opatření

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Jen dva dny poté, co byl nově do funkce ministra zdravotnictví obsazen epidemiolog Roman Prymula, Českou republiku zasáhnou nová opatření proti šíření koronaviru. Ta ve středu odpoledne Prymula oznámil na tiskové konferenci.

Podle slov ministra zdravotnictví Romana Prymuly se koronavirus stále nekontrolovatelně šíří a již není možné dělat další lokální kroky. Proto ve středu odpoledne na tiskové konferenci oznámil nová plošná opatření, která vejdou v platnost již od čtvrtka. Týkat se budou otevírací doby restauračních zařízení, počtu účastníků hromadných akcí a nová pravidla začnou platit také u podniků poskytujících služby zákazníkům.

Doporučeno
Kdo je Roman Prymula? Epidemiolog s vazbami na Čínu, který se proslavil kontroverzními výroky Kdo je Roman Prymula? Epidemiolog s vazbami na Čínu, který se proslavil kontroverzními výroky 22. září 2020 12:29

Nová opatření postihnou venkovní sportovní akce, na kterých od čtvrtka bude omezen počet účastníků na 2000. Vnitřních akcí se pak bude moci zúčasnit pouze 1000 lidí. Mimo sportovních událostí nová pravidla postihnou také všechny hromadné akce, kterých se uvnitř může účastnit pouze 50 osob a dále platí zákaz pořádání vnitřních akcí na stání pro více než deset návštěvníků.

Domů
Sdílet
Diskuse