Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. září 2020 10:35
Čas čtení 1:24
Daniel Kopejska

PŘEHLEDNĚ: Nová opatření proti koronaviru se dotknou restaurací, barů, koncertů, sportovních akcí nebo třeba kadeřnictví

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Nový ministr zdravotnictví Roman Prymula přitvrzuje. Na 14 dní se budou razantně měnit pravidla.

Počty nakažených stoupají a ministerstvo zdravotnictví nově pod vedením Romana Prymuly zpřísňuje některá pravidla proti šíření koronaviru. Tato pravidla mají na nejnutnější dobu snížit nárůst nově nakažených pacientů, informuje iRozhlas. Budou platit 14 dní a skončí o půlnoci 7. října. Opět se dotknou akcí nebo kadeřnictví. Celkově nyní máme 55 464 potvrzených případů, z toho 28 048 aktivních. Zemřelo již 555 lidí.

Doporučeno
Kdo je Roman Prymula? Epidemiolog s vazbami na Čínu, který se proslavil kontroverzními výroky Kdo je Roman Prymula? Epidemiolog s vazbami na Čínu, který se proslavil kontroverzními výroky 22. září 2020 12:29

Restaurace a bary budou nyní moci mít otevřeno pouze do 22:00. Zpřísňuje se tak dřívější nařízení, které limitovalo otevírací dobu do půlnoci. Pro návštěvníky dále platí, že do restaurace či baru bude možné vpustit pouze počet lidí, který se shoduje s počtem míst na sezení. Mezi sebou by pak měli mít 1,5 metru odstup. To ovšem neplatí pro přátele sedící u jednoho stolu.

Domů
Sdílet
Diskuse