Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. září 2020 10:32
Čas čtení 1:04
Richard Balog

Debutová kolekce Rafa Simonse pro značku Prada je ódou na ženskost v jeho typickém rukopise

Debutová kolekce Rafa Simonse pro značku Prada je ódou na ženskost v jeho typickém rukopise
Zdroj: YouTube
MÓDA
Uložit Uložené

Přivede práce renomovaného návrháře italský módní dům opět na vrchol?

24. září 2020 se navždy zapíše do historie módního průmyslu. Prostřednictvím živého vysílání nám totiž značka Prada odprezentovala vůbec první kolekci, na níž se podílel návrhář Raf Simons. Od jeho nástupu do struktur italského módního domu přitom uběhlo jen necelých 7 měsíců, což na výsledných návrzích ale vůbec není vidět. 

Vlevo dědička rodinného impéria Miuccia a vpravo zmíněný Raf Simons

Debutová kolekcia Rafa Simonsa pre značku Prada je ódou na ženskosť v jeho typickom rukopise
Zdroj: Prada
Doporučeno
Modelka Barbora Fialová: Práci u Gucciho jsem si vydřela, bylo to jako nějaká reality show (Rozhovor) Modelka Barbora Fialová: Práci u Gucciho jsem si vydřela, bylo to jako nějaká reality show (Rozhovor) 26. září 2020 9:48

Dílo, na které netrpělivě čekali nejen zástupci médií, ale také tisíce fanoušků high-end kousků po celém světě, nás absolutně pohltilo a v podstatě zhmotnilo naše představy o dámské módě v roce 2020. Z pozice „co-creative“ ředitele ve spolupráci s Miucciou vykouzlil belgický rodák geniální kolekci nesoucí jeho typický rukopis s řadou asymetrických střihů, otvorů a odkazů. 

V případě, že práci Rafa Simonse sleduješ už delší dobu, tak tvé pozornosti jistě neuniknou umělecké potisku na jednotlivých kouscích, nadrozměrné kabáty či unisex návrhy. Ty se perfektně doplňují s druhou tváří tohoto komplexního díla v podobě klasických střihů a linií zpod rukou Miuccia Prada.

Domů
Sdílet
Diskuse