Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. října 2020 13:20
Čas čtení 0:36
Tereza Šnajdrová

Tyto kraje se na koronavirovém semaforu zabarvily do červené

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

V pátek proběhla aktualizace koronavirového semaforu České republiky. Devět krajů má červenou barvu.

Ministerstvo zdravotnictví v pátek na svém webu zaktualizovalo koronavirový semafor, který rozděluje kraje v České republice podle zasaženosti novým onemocněním koronaviru na tři stupně. Před týdnem bylo červených pouze pět krajů, k dnešnímu dni se v nejhorším stupni rizika nákazy nachází krajů devět. Oranžový pak zůstává Plzeňský, Ústecký, Liberecký, Olomoucký kraj a Vysočina.

Doporučeno
V Česku přibývá již kolem 10 tisíc nakažených denně V Česku přibývá již kolem 10 tisíc nakažených denně 16. října 2020 7:50

Ještě před týdnem patřila červená barva Praze, Středočeskému, Jihomoravskému, Zlínskému a Královéhradeckému kraji. Nově se do této skupiny přidaly také Karlovarský, Jihočeský, Pardubický a Moravskoslezský kraj. V zeleném, tedy nejnižším stupni bez komunitního přenosu nákazy, se již nenachází žádný region

Situace v České republice se zhoršuje každý den, jen za včerejšek přibylo 9 721 pozitivně testovaných na koronavirus. Roman Prymula pak na dnešní tiskové konferenci vyzval spoluobčany, aby omezili kontakt s ostatními a respektovali nařízená opatření, která by měla nekontrolovatelnému šíření nemoci zabránit. „Jsme na počátku doby, která bude nesmírně složitá. Čekají nás minimálně tři týdny, kdy tady budou narůstat nemocní,“ okomentoval situaci ministr zdravotnictví.

Domů
Sdílet
Diskuse