Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. října 2020 13:01
Čas čtení 1:18
Vojtěch Vanda

Gorillaz vydávají po dvou letech novou „desku“. Je to jejich nejlepší album za posledních 10 let, tvrdí recenze

HUDBA
Uložit Uložené

Legendární projekt posbíral všechny singly a udělal z něj jeden ucelený jukebox.

Song Machine Season One: Strange Timez. Britská virtuální kapela Gorillaz přichází s novým albem, jehož větší část už všichni zapálení fanoušci slyšeli. Složitá doba si totiž žádala speciální opatření, různé způsoby hojení pokřivených duševních stavů, a proto se letos Gorillaz vydávání singlů nebáli, nečekali, a vydali je ven

Doporučeno
Barvy jsou albem roku. Viktor Sheen přelil lyrickou moudrost do trendového kabátu (Recenze) Barvy jsou albem roku. Viktor Sheen přelil lyrickou moudrost do trendového kabátu (Recenze) 20. října 2020 12:08

Proto je z alba více než album spíše taková kompilace, která je nicméně napěchována prémiovými jmény, a dále, co je pro nás možná i zajímavější, spoustou specifického hiphopu. Myšmaš žánrů, různorodých hudebních výrazů, stylů a názorů však není pro Gorillaz nic nového, už dřívější desky (Humanz, Plastic Beach) zněly podobně. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Song Machine Season One Strange Timez The new album - out now! gorillaz.com

Příspěvek sdílený Gorillaz (@gorillaz),

Jak píše The Independent ve své recenzi, projekt frontmana kapely Blur Damona Albarna se také odprošťuje od předešlé politické zátěže, kterou dříve implementoval do hudby (například v albu Humanz), a nechává svým virtuálním kolegům více prostopášnosti a zhýralosti, jak tomu bývalo zvykem dříve.

Jediné, co se možná dá zmínit jako politikaření, je takový povzdech nad dnešními podmínkami a koronavirovou situací v tracku Pac-Man, do nějž vkládá své názory i ScHoolboy Q.

Kdo všechno je tedy součástí sedmnáctistopé kompilace bristkých virtuálních hitmakerů? Za legendární můžeme označit anglického zpěváka Sira Eltona Johna, člena kapely The Cure Roberta Smitha a v dubnu zesnulého legendárního bubeníka Tonyho Allena

Když tomu přidáme rozmanitý britský rap v čele s Kanem, Skeptou nebo slowthaiem, americký rap se 6LACKem nebo ScHoolboyem Q, a pokud to zamícháme, dostáváme nejen unikátní playlist, který nevypadá, že by měl tvořit ucelený projekt, ale samotná stavba jednotlivých stop občas zní jako proplétající se klubko hadů. V dobrém slova smyslu.

Doporučeno
Hasan ve videoklipu Zítra souzní s přírodou. Oslavuje život, přestože na něj nemá návod Hasan ve videoklipu Zítra souzní s přírodou. Oslavuje život, přestože na něj nemá návod 22. října 2020 11:06

Pokud jsme tě ještě nepřesvědčili, že by sis měl novou kompilační desku Song Machine Season One: Strange Timez poslechnout, možná ti změní názor závěrečná slova recenzenta webu The Independent: „Jedinou jistotou je Albarnova ospalá přítomnost, promíchávání skladeb, jako by byl střelen uklidňující šipkou, a statný melodicismus, díky kterému jsou Strange Timez nejlepším albem Gorillaz za posledních deset let.

Domů
Sdílet
Diskuse