Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. listopadu 2020 18:46
Čas čtení 2:13
Vojtěch Vanda

ČT požaduje po Pražském hradu omluvu a vysvětlení kvůli otevřenému dopisu kancléře

NEWS ČESKO
Uložit Uložené

Vedoucí KPR Vratislav Mynář se v otevřeném dopise obořil na Českou televizi kvůli moderátorovi Jakubu Železnému, a kvůli výpadku přenosu během jmenování ministra zdravotnictví. ČT ale na ceremoniál nebylo vpuštěno, signál pouze přebíralo.

„Při vědomí (její) kritičnosti by právě Česká televize neobstála při pohledu do zrcadla. Události posledních dnů ukázaly, že Česká televize má sama k bezproblémovému a profesionálnímu provozu dost daleko,“ píše v otevřeném dopise vedoucí Kanceláře prezidenta republiky Vratislav Mynář České televizi, který byl vyvěšen na stránkách Hradu.

Kromě chování moderátora Jakuba Železného mu vadilo, že během jmenování nového ministra zdravotnictví Blatného vypadl přenosový signál. Česká televize se k dopisu vyjádřila na Twitteru skrze ústa generálního ředitele Petra Dvořáka. Ten tvrdí, že televize nebyla na Hrad ani vpuštěna, a musela přebírat signál od České tiskové kanceláře.

Doporučeno
Český sport je zpátky. Profesionální soutěže se obnoví Český sport je zpátky. Profesionální soutěže se obnoví 2. listopadu 2020 17:44
Domů
Sdílet
Diskuse