Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. listopadu 2020 18:15
Čas čtení 1:46
Marián Mauik Biel

První dojmy z iPhonu 12 Pro Max: Technologická revoluce se nekoná, více se posunul v designu

TECH IPHONE
Uložit Uložené

Po pár dnech je dojem výborný, ale na plnohodnotnou recenzi ještě nějaký čas potřebujeme. Zatím navrhni, co všechno bychom měli vyzkoušet.

Od prvního dne, kdy se iPhone 12 Pro Max dostal do obchodů, se s ním seznamujeme a zkoušíme, co nového přináší. Pokud vůbec něco. Přinášíme ti tak nyní naše dojmy. Je to nevšední ročník. Největší model sice vypadá výborně, nebude však pro všechny.

V první řadě překvapila opravdu kompaktní krabička. Určitě dává smysl zmenšovat balení. Do jednoho kamionu se letos vejde téměř dvojnásobek iPhonů. Ono se to nezdá, ale rozvoz po celém světě z továren v jihovýchodní Asii je řádná finanční i ekologická zátěž. Vždyť jen za první pololetí ve světě lidé koupili 37,7 milionu iPhonů. A to dokonce jen z modelu iPhone 11.

Prvé dojmy z iPhone 12 Pro Max: Zatiaľ posun skôr v dizajne než nejaká technologická revolúcia
Zdroj: Marián Biel

Chybějící nabíječka je stále kontroverzní rozhodnutí. A s kabelem s USB-C koncovkou i trochu směšné. Pro redakce, kde smartphony testují běžně, to samozřejmě není žádný problém. Nabíječek a kabelů se za roky nasbírá hodně. Ale běžný uživatel, který po 4 letech s nadšením rozbalí náhradu iPhonu 7 Plus a zjistí, že novinku ani nemá jak nabít, to může být zvláštní. Naštěstí na výběr je množství menších, levnějších a rychlejších nabíječek. Vše o nich si můžeš přečíst zde.

Doporučeno
UFC bojovníci Makhmud Muradov, Dvořák a další nám řekli, komu fandí v megazápase Mike Tyson vs. Roy Jones Jr. UFC bojovníci Makhmud Muradov, Dvořák a další nám řekli, komu fandí v megazápase Mike Tyson vs. Roy Jones Jr. 12. listopadu 2020 16:49

Krásný design a řádně velký telefon. To je první dojem po otevření balení. Jasně, čistě subjektivní věc. Ale už dlouho jsme neměli z iPhonu pocit jako kdyby byl vyroben v luxusním hodinářství a nikoli ve fabrice na spotřební elektroniku. Své dělá i ocelový rám. Je zvláštní, že žádný jiný výrobce se do oceli nepouští a stačí mu hliník.

Domů
Sdílet
Diskuse