Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. listopadu 2020 15:58
Čas čtení 3:53
Vojtěch Vanda

Co se děje v Radě ČT? Lipovská nechala odvolat dozorčí radu, její předseda odstoupil. Ředitel České televize mluví o rozkladu

NEWS MILOŠ ZEMAN
Uložit Uložené

Chaotická situace v Radě České televize nemusí být úplně přehledná. Připravili jsme proto souhrn událostí, které se za poslední týden staly.

Rada ČT je podle zákona orgánem, jímž se uplatňuje právo veřejnosti na kontrolu činnosti České televize. Zasedání rady z 11. listopadu nicméně ukázalo, že je z rady cítit chaos. Dosavadním výsledkem je odstoupení Reného Kühna z předsednického a Jaroslava Dědiče z místopředsednického postu a odvolání dozorčí rady Rady ČT na návrh radní Lipovské. To všechno v době, kdy má Rada jednat o rozpočtu televize.

Doporučeno
Zeman: Trump by neměl být trapný a přiznat porážku, Česká televize je ujetá Zeman: Trump by neměl být trapný a přiznat porážku, Česká televize je ujetá 19. listopadu 2020 11:22

Všeobecnou debatu o dění v Radě České televize pomohl rozpoutat i radní Zdeněk Šarapatka, který informoval o rozhodnutí ze zasedání 11. listopadu zrušit dozorčí radu na Facebooku.

 „Začal faktický puč v České televizi. Ve zbabělém ‚bezpečí nouzového stavu', tedy bez možnosti účasti veřejnosti, včera odvolala hlasovací mašina za ANO, nácky a bolševiky v Radě ČT dozorčí komisi ČT. Bez možnosti jakékoliv diskuze, bez jasného uvedení konkrétních důvodů,“ začal svůj příspěvek.

Šarapatka následně sepsal celý průběh jednání v jednom dlouhém příspěvku. Podle něj se v nepřátelské atmosféře, která na zasedání vládla, ani pořádně nepoděkovalo zaměstnancům ČT za kvalitní pokrytí amerických prezidentských voleb, načež se začalo jednat o „kauze“ soukromého pozemku pod budovou ostravské České televize.

Domů
Sdílet
Diskuse