Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. prosince 2020 11:04
Čas čtení 0:39
Tereza Šnajdrová

Babiš: S vývojem epidemie nejsem spokojený, budeme žádat o prodloužení nouzového stavu

NEWS ANDREJ BABIŠ KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Premiér se ve středu ráno objevil ve Snídani s Novou.

Situace ohledně koronaviru je v Česku den ode dne lepší a od čtvrtka nás dokonce čeká další větší rozvolnění, v rámci nějž dojde mimo jiné k otevření obchodů, služeb a restaurací. Premiér Andrej Babiš přesto s vývojem epidemie není spokojený, včerejší čísla ho nenadchla a ve středeční Snídani s Novou uvedl, že vláda bude žádat o prodloužení nouzového stavu o dalších 30 dní.

Doporučeno
Klause rozčílilo jeho jméno na webu ministerstva zdravotnictví v záložce dezinformace Klause rozčílilo jeho jméno na webu ministerstva zdravotnictví v záložce dezinformace 2. prosince 2020 10:39

Ten vir bohužel tady je a ta včerejší čísla mě vůbec nenadchla. Máme stále vysoká čísla,“ řekl Andrej Babiš. Na základě těchto čísel pak uvedl, že bude žádat o prodloužení nouzového stavu o dalších 30 dní. Zatím prý není jisté, jestli tato žádost bude poslední, nebo před poslance předstoupí i začátkem příštího roku.

Jediné řešení je podle premiéra vakcína, která by do dvou týdnů měla být schválena evropským regulátorem. Ve Snídani s Novou pak z úst Babiše opět zaznělo, že očkování proti koronaviru bude zdarma a dobrovolné. Návrh vakcinačního plánu byl prý rozeslán všem sněmovním stranám a očkování by se mělo spustit na přelomu ledna a února.

Domů
Sdílet
Diskuse