Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
6. prosince 2020 v 12:50
Čas čtení 0:53
Ondřej Jarůšek

Restaurace by se mohly znovu zavřít, varuje Schillerová. Prý nevěří, že lidé seděli u stolu po čtyřech

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ministryně financí varuje před nedodržováním opatření.

Ministryně financí Alena Schillerová apeluje na dodržování bezpečnostních opatření a varuje, že jejich porušování by mohlo vést k opětovnému zavření restaurací. Uvedla to v nedělním pořadu Partie Terezie Tománkové na televizní stanici CNN Prima NEWS.

„Po šesti týdnech jsem si nechala udělat vlasy. Jsem z toho trošku smutná. Viděla jsem cestou lidi v restauracích a nevěřím, že seděli čtyři u stolu. Může to vést k tomu, že se restaurace znovu zavřou. Jen na nás záleží, co se bude dít dál,“ řekla Schillerová.

Alena Schillerová
Zdroj: Úřad vlády ČR

Na porušování pravidel upozorňoval i ministr zdravotnictví Jan Blatný, podle kterého policie z pátku na sobotu řešila případy, kdy byly restaurace a podniky i přes upozornění otevřené až do ranních hodin. „Budu požadovat vysoké pokuty v řádu milionů korun,“ cituje Blatného ministerstvo zdravotnictví.

Šéfka státní kasy se v televizi dále vyjádřila také na téma kolapsu systému PES, kvůli kterému se na webových stránkách neaktualizovala data. „Mluvila jsem s ministrem zdravotnictví, včera to byla nešťastná shoda okolností. Napadala tam data, která tam napadat neměla. Proč systém zkolaboval dnes, nevím,“ uvedla.

Domů
Sdílet
Diskuse