Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. prosince 2020 16:58
Čas čtení 0:43
Ondřej Jarůšek

Česko míří k 5. stupni, je to otázka času, říká Hamáček. Jestli se tak stane už před Vánocemi, zatím není jasné

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

V pondělí by vláda měla jednat o aktuální situaci a možném přechodu do pátého stupně.

Česko v pátek přešlo do 4. stupně systému PES, s čímž přišla i přísnější opatření. Skóre protiepidemického systému se ovšem dnes již druhý den drží na 76 bodech, což značí dolní hranici pro 5. stupeň. Podle vicepremiéra a šéf Ústředního krizového štábu Jana Hamáčka z ČSSD je otázkou času, kdy se bude opět zpřísňovat. Informují o tom Seznam Zprávy.

Doporučeno
Život Anny s hraniční poruchou osobnosti: Až 90 % hraničářů o sebevraždě buď přemýšlí, nebo se ji rozhodne provést (Rozhovor) Život Anny s hraniční poruchou osobnosti: Až 90 % hraničářů o sebevraždě buď přemýšlí, nebo se ji rozhodne provést (Rozhovor) 14. prosince 2020 9:54

„Myslím, že to směřuje k přesunutí do pětky. Otázka je, odkdy to máme udělat. O tom bude na vládě debata,“ uvedl vicepremiér. Vláda by o tom měla jednat už v pondělí. Zatím není jasné, jaký návrh ministr zdravotnictví Jan Blatný přednese ani zda by přechod do 5. stupně přišel už před Vánocemi, nebo až po nich. 

Domů
Sdílet
Diskuse