Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. ledna 2021 18:32
Čas čtení 2:02
Martin Mičuda

Jeep představil 5. generaci Grand Cherokee. Jako první nabízí prodlouženou a ještě luxusnější verzi

Jeep představil 5. generaci Grand Cherokee. Jako první nabízí prodlouženou a ještě luxusnější verzi
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.media.fcaemea.com/em-en/jeep/press/all-new-2021-jeep-grand-cherokee-breaks-new-ground-in-the-full-size-suv-segment" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">fcaemea.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Verze s dodatkem L do podstatně větší karoserie vnáší 3. řadu sedadel.

Automobilka Jeep poslední měsíce představuje jednu novinku za druhou. Po odhalení novodobé generace slavného modelu (Grand) Wagoneer přišla zpráva o tom, že pod kapotu Wranglera se po téměř 40 letech vrátí V8. Ještě větší pozornost se ale obrací do snad nejzásadnějšího modelu, který Američané právě představili ve své 5. generaci – Grand Cherokee.

Vskutku překvapivé je, že nejdřív přichází na svět novinka v prodloužené verzi s dodatkem L, jejíž podstatou je delší karoserie a až 3 řady sedadel. Než poznáme i klasické provedení, Jeep bude prodávat nový Grand Cherokee L i starý Grand Cherokee.

Velikostní rozdíly obou modelů jsou přitom zásadní – délka 5 204 vs 4 821 milimetrů, zatímco rozvor náprav novinky je větší o 17,5 centimetrů (3 091 mm). Dá se tedy říci, že nová generace s písmenem L v názvu je de facto o třídu větší auto.

Doporučeno
Elektrický Mercedes dostane 141centimetrovou hyperobrazovku složenou ze 3 displejů Elektrický Mercedes dostane 141centimetrovou hyperobrazovku složenou ze 3 displejů 7. ledna 2021 21:12
Jeep, Gran Cherokeee L,
Zdroj: https://www.media.fcaemea.com/em-en/jeep/press/all-new-2021-jeep-grand-cherokee-breaks-new-ground-in-the-full-size-suv-segment

Po designové stránce jsme svědky značně modernějších tvarů, které odkazují i na nedávno představený Grand Wagoneer – úzké full-LED světlomety, které jsou spodní lištou napojeny na tradiční masku chladiče. Tu, jak je zvykem, tvoří 7 otvorů. Zejména při pohledu na přední partie se nedá upřít charakteristické ztvárnění, které dlouhá léta provází model Grand Cherokee. Naopak, vzadu jsou mezigenerační změny razantnější.

Domů
Sdílet
Diskuse