Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. ledna 2021 10:21
Čas čtení 0:33
Adam Smeták

Navzdory násilí je definitivně rozhodnuto. Kongres zvolil Joea Bidena prezidentem USA

NEWS
Uložit Uložené

Joe Biden je 46. prezidentem USA.

Zákonodárci amerického Kongresu po středečním násilí zvolili Joea Bidena 46. prezidentem USA. Námitky republikánů byly smeteny ze stolu a demokrat Biden tak může nastoupit 20. ledna do úřadu a nahradit stávajícího prezidenta Donalda Trumpa. Ten stále svoji prohru neuznal. Po včerejšku k tomu ani nemá svoji oblíbenou platformu, neboť mu Twitter zablokoval účet po vyjádřeních k násilnostem v Kongresu.

Donald Trump prostřednictvím svého mluvčího přislíbil, že jeho odchod z úřadu bude spořádaný. S výsledkem voleb ale nesouhlasí. „Ačkoli naprosto nesouhlasím s výsledkem voleb, 20. ledna dojde ke spořádanému předání moci,“ uvedl. „I když toto představuje konec největšího prvního volebního období v prezidentské historii, je to jen začátek našeho boje za to, aby byla Amerika opět velká,“ dodal.

Doporučeno
Během demonstrací ve Washingtonu zemřeli 4 lidé. Facebook, Instagram a Twitter zablokovaly Trumpa, šířil lži Během demonstrací ve Washingtonu zemřeli 4 lidé. Facebook, Instagram a Twitter zablokovaly Trumpa, šířil lži 7. ledna 2021 7:45
Domů
Sdílet
Diskuse