Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. ledna 2021 v 14:36
Čas čtení 5:46
Vojtěch Vanda

Čtyřletý hoch utekl tyranskému otci do lesa, kde léta vyrůstal s divokými psy. Úřady jej po čase vrátily domů, kde musel žebrat

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Jeden z nejznámějších příběhů tzv. vlčího dítěte se týká mladého Rumuna Traiana Căldărara. Přestože se jej podařilo vrátit rodině, od které utekl, jeho život se nezjednodušil. Spíše naopak.

Vzpomeneš si, co jsi dělal v předškolním věku? Na dobu svého ranného dětství a následného vyrůstání nejspíš nikdy nezapomene Rumun Traian Căldărar, jehož životní příběh je z části jakoby vystřižený z drsnějšího zpracování knihy anglického spisovatele Rudyarda Kiplinga Kniha Džunglí, a z části psychologické drama, které zachycuje zneužívání a týrání dětí.

Celý svět jej zná jako takzvané Vlčí dítě. Člověka, který v mladém věku vyrůstal pouze se zvířaty bez zásahu člověka či civilizace. Bez nadsázky se však dá tvrdit, že to nebylo to nejhorší, co ho v jeho životě potkalo. Jeho osud byl spředen způsobem, který vydrží jen ti nejsilnější. Ve svém mladém životě totiž zažil pouze násilí, ponižování a tvrdou pěst reality.

Doporučeno
Oxanu vychovala psí smečka, ke které ji odložili její rodiče závislí na alkoholu. Do svých třinácti let se chovala jako pes Oxanu vychovala psí smečka, ke které ji odložili její rodiče závislí na alkoholu. Do svých třinácti let se chovala jako pes 16. května 2017 v 18:05

Bída od narození

Už od narození to neměl Traian jednoduché. Jak uvádí deník Adevărul, dnes už pětadvacetiletý muž se narodil v Polsku, kde společně s rodiči vedl nuzný život žebráka. Bída, zmar a, jak se později zjistilo, i násilí v rodině jej neskutečně trápilo. Podle jeho slov jej jak otec, tak i matka surově bili.

Žebrání v Polsku se nejspíš nevedlo, a tak se rodina přestěhovala do Rumunska do oblasti kousek od města Brasov. Zde se špatné zacházení stupňovalo. „Když jsem byl malý, bili mě koštětem do hlavy. K bití používali i velké dřevo, kterým mě také bili do hlavy a následně také přes nohy. Bili mě do dlaní i do chodidel. Používali i pěsti,“ svěřil se se svými otřesnými zážitky mnohem později Traian Căldărar. 

„Pamatuji si, že když jsem s nimi  ještě bydlel, žili jsme v jednom z těch menších domů kousek od vesnice Cris. Kdybych do něj kopl, sesypal by se mi dům na hlavu,“ svěřil se StirileProTV.

K násilí docházelo i mezi samotnými rodiči. Traianova matka, Lina Căldărar, podle The Telegraph přiznala, že v roce 1999, kdy byly mladému Căldărarovi pouhé 4 roky, rodinu nakonec opustila, a syna tak nechala doma samotného s otcem

Nedlouho poté musel vzít životní osud do svých rukou i Traian. O předškolákovi neexistoval žádný záznam ani zpráva až do roku 2002.

Doporučeno
Genie věznil otec od narození 11 let v jedné místnosti v naprosté tmě. Po osvobození neuměla mluvit ani chodit Genie věznil otec od narození 11 let v jedné místnosti v naprosté tmě. Po osvobození neuměla mluvit ani chodit 18. září 2016 v 11:37

Mauglí z Fagarašských hor

V tomto roce se jeden rumunský pasáček ovcí vydal se svým stádem na pastvu ve Fagarašských horách. Určitě ale netušil, že mimo krásnou přírodu a spoustu ovcí narazí i na něco jiného a poměrně zvláštního. Během svého pobytu v horách totiž našel lepenkovou krabici. Když se podíval dovnitř, zarazil se. Uvnitř totiž leželo polomrtvé dětské tělo.

Přidej se do klubu REFRESHER+
Základní
125 Kč
Účtuje se jednou za 4 týdny
31,25 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Méně reklam
150 kreditů každé 4 týdny na nákup benefitů
Roční - 17 %
1 500 Kč 1 250 Kč
Účtuje se jednou za rok
24,04 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Úplně bez reklam
2 000 kreditů ihned na nákup benefitů
Sdílení článků kámošům a kámoškám
Všechny možnosti předplatnéhoMám slevový kód
Dokončením souhlasím s pravidly a podmínkami portálu Refresher.
Přidej se do klubu REFRESHER+
Dočíst článek
Máš již předplatné?
Přihlásit se
Dočíst článek
Poslat sms
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 93509 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Odemknutí přes SMS
Tenhle článek
Poslat sms Jak to funguje?
Všechny články za měsíc
🤩 Pouze 36 Kč navíc
POSLAT SMS Jak to funguje?
Po odemčení získáš
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Např.: Bělení zubů v Dr. Úsmev ZDARMA , Dentální hygiena v Dr. Úsmev ZDARMA nebo 2 kopčeky zmrzliny od Koun ZDARMA
Zobrazit všechny (9)
Domů
Sdílet
Diskuse