Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
11. ledna 2021 9:33
Čas čtení 10:35
Adam Novosad

Dva mladí Ukrajinci zabili za necelý měsíc 21 lidí. Na video si natočili, jak obětem šroubovákem bodali do mozku

ZAJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Igor a Viktor se skamarádili jako mladí chlapci na škole. Nedlouho poté už společně zabíjeli toulavé psy. A pak přesedlali na lidi, kterých za necelý měsíc zavraždili 21 a všechno si to natáčeli na video, aby se jim pak mohli přijít vysmát na pohřby.

Ani jeden z nich nebyl příliš vysoký, dominantní či populární. Skamarádili se a spojili své síly, aby se ochránili před ostatními a šikanou. V sedmé třídě zřejmě netušili, že za několik let bude celá Ukrajina sledovat, jak sedí na trestné lavici během soudního jednání. Čelili obviněním z 21 ohavných vražd.

Spáchali je obzvláště brutálními způsoby – za pomoci kladiva, šroubováku či nožíku. Své nic netušící oběti si nakonec Viktor Sajenko a Igor Suprunjuk natočili na videokameru během toho, jak jim šroubovák zapíchli přes lebku až do mozku

Nebo se s úsměvem natáčeli během čekání na okraji silnice, než se zpoza horizontu vynoří nemocný muž, žena či dítě, které by mohli zabít. Takové video přímo z vraždění nejenže prokurátor ukázal u soudu, ale později uniklo na internet, kde koluje dodnes. Na soudním jednání se ale objevila i teorie obhajoby, podle níž byla celá série vražd spáchána někým úplně jiným a všechno to Ukrajina na tyto mladíky jen narafičila.

V tomto článku si přečteš:
  • Jak při první vraždě Igor spontánně popadl kladivo a vrazil ho ženě do hlavy
  • Jak chlapci týrali, vypitvávali a vraždili psi i kočky
  • Kdy oběti vyškrábali oči a těhotné ženě vyřízli plod z břicha
  • Kterého osudového svědka nestihli zavraždit, na což doplatili
  • Jak při vražděni natočili video, ve kterém bodají šroubovák oběti do mozku
  • Jak se svým obětem chodívali vysmívat na pohřby, kde spolu pózovali
  • Jak je policie zatkla kvůli vlastní chamtivosti v zastavárně
  • Jak celé vražedné video uniklo na internet a dodnes se po něm šíří

Vraždy si točili na video a potom sa obetiam chodili vysmievať na pohreby. Mladí Ukrajinci zabili 21 ľudí za menej ako mesiac
Zdroj: Archív Igora Suprunjuka

Ne nadarmo dostaly Sajenko a Suprunjuk přezdívku Dnepropetrovští maniaci. Tento případ přes 20 vražd se odehrál za necelý měsíc.  Dva devatenáctiletí vrahové nakonec doplatili na svou chamtivost.

Pes pověšený na stromě, hákový kříž z jeho krve

Strach Igora a Viktora z toho, že se ve škole stanou oběťmi šikany, postupně přerostl v kamarádství. I když Viktor tvrdil, že se Igora od sedmé třídy bál, ani jeden z nich nepatřil mezi hvězdy třídy, po kterých by dychtily dívky a kluci by se k nim chtěli přidat do party. A tak se rozhodli spojit síly, píše Casefile.

Postupně se oťukávali a vztah přerostl do kamarádského, když jim bylo přibližně 14 let. V té době měli pocit, že svým obavám a nedostatkům musí čelit, jinak se z nich nikdy nedostanou. „Já i Igor jsme se oba báli výšek a toho, že nás zbijí a budou šikanovat,“ objasňoval u soudu Viktor Sajenko své dětství a pubertu.

Doporučeno
Jeden z nejbrutálnějších vrahů v Česku: Lázoka turisté přistihli, jak dívce odřezává hlavu. Ten den slavila 17. narozeniny Jeden z nejbrutálnějších vrahů v Česku: Lázoka turisté přistihli, jak dívce odřezává hlavu. Ten den slavila 17. narozeniny 15. prosince 2020 15:00

Zvláštní zážitek měli chlapci ze svého boje proti strachu z výšek, když prý několik hodin stáli za zábradlím balkonu v bytě jednoho z nich. Chtěli se takto se strachem vyrovnat a Sajenko připustil, že mu prý taková neortodoxní terapie pomohla. Jak to bývá zvykem, spojení v nesprávné partě může vyústit do nesprávných životních rozhodnutí.

Na vlastní kůži se o tom přesvědčil třetí chlapec, jehož nakonec v souvislosti s vraždami odsoudili. Jak uvádí ukrajinská Gazeta, Alexander Hanzhou sice nikoho nezavraždil, ale stál na samotném počátku plánů, které vyvrcholily sérií tragických úmrtí. A v dětství se bál skoro všeho. Měl prý doma kotě, ale bál se, že ho při sprchování nechtěně zabije, a dobře mu nedělala ani krev.

Sajenko přitom u soudu svědčil, že Suprunjuk v pubertě navrhl, aby aplikovali svůj přístup v boji se strachem z výšek i na Hanzhovy obavy z krve. Jak píše Segondja, Suprunjuk přemýšlel, jak by se mohli dostat ke krvi a napadla ho činnost, kterou z mnoha dokumentárních seriálů znáš jako jednu z prvních indicií, že je člověku třeba pomoci, protože z něj možná vyroste vrah. Trojice začala vraždit psy a kočky.

Doporučeno
Aktivní účet na sociálních sítích, chybějící záznamy z výtahu, tělo nalezené v nádrži hotelu. Toto je záhadná smrt Elisy Lam Aktivní účet na sociálních sítích, chybějící záznamy z výtahu, tělo nalezené v nádrži hotelu. Toto je záhadná smrt Elisy Lam 3. prosince 2020 8:00

Vraždy si točili na video a potom sa obetiam chodili vysmievať na pohreby. Mladí Ukrajinci zabili 21 ľudí za menej ako mesiac
Zdroj: Archív Igora Suprunjuka

První pach krve nevinné ženy

Popis všech vražd Dněpropetrovských maniaků by vydal na delší knihu. Zdá se až neuvěřitelné, že dva devatenáctiletí chlapci za méně než měsíc od června do července 2007 zavraždili 21 nevinných lidí na Ukrajině. Všechny pochybnosti však odplouvají, když se člověk blíže podívá na styl, jakým vraždy vykonávali.

Téměř v žádném případě nešlo o precizně naplánované úkladné vraždy, ale ledabyle zmrzačená těla. Jak uvádí Zavtra, samotní vrahové u soudu přiznali, že v mnoha případech si své oběti vybrali nejen proto, že už předem vypadaly slabě a neměly by dostatečnou sílu vzdorovat, ale chtěli si i finančně přilepšit.

Doporučeno
6letou dívku zvedl do vzduchu a hodil o stůl. 12letý chlapec při „hře na wrestling“ zabil svou kamarádku 6letou dívku zvedl do vzduchu a hodil o stůl. 12letý chlapec při „hře na wrestling“ zabil svou kamarádku 16. listopadu 2020 11:04

Není divu, že prsteny, zlaté zuby či mobilní telefony ze zakrvácených těl ponechaných napospas osudu končily v záložnách po celé Dněpropetrovské oblasti. V té době si mobil stále nemohl dovolit každý, a tak prý byla vrahům každá hřivna dobrá. Člověka ale až mrazí, když si uvědomí, že brutální série vražd započala v sluneční večer 25. června 2007 jedním švihem kladiva.

Sajenko a Suprunjuk kráčeli po chodníku, když míjeli 33letou Jekatěrinu Ilčenko. Mladá žena se vracela domů od kamarádky, když se najednou Suprunjuk zastavil, prudce otočil a kladivem se ohnal po její hlavě, popisuje Zavtra detaily první vraždy. Znecitlivělí svými bohatými zkušenostmi s týráním a vražděním psů či koček, jakoby se v nich první vraždou nic nepohnulo ani nezlomilo. Za necelou hodinu vraždili znovu.

Kladivem rozbitá tvář, kterou nelze identifikovat

Už z prvních vražd bylo jasné, koho Sajenko a Suprunjuk považují za ideální oběti. Nejdříve zavraždili nic netušící ženu, když prošla kolem, a potom zmrzačili Romana Tatareviča ležícího na lavičce ve stejném parku. Tatarevič zřejmě zůstal bez domova, a tak přespával venku, jenže když si na lavičku lehl 25. června, nemohl vědět, že tak učinil naposledy.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 93205 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Kdy oběti vyškrábali oči a těhotné ženě vyřízli plod z břicha
  • Kterého osudového svědka nestihli zavraždit, na což doplatili
  • Jak se při vraždění natočili na video, ve kterém bodají šroubovák do mozku
  • Jak se svým obětem chodívali vysmívat na pohřby, kde spolu pózovali
  • Jak je policie zatkla kvůli vlastní chamtivosti v zastavárně
  • Jak celé vražedné video uniklo na internet a dodnes se po něm šíří
Domů
Sdílet
Diskuse