Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. října 2020 8:26
Čas čtení 4:54
Tereza Šnajdrová

Řezné rány, bodná zranění, spolykané jehly, oběšené tělo, ale krev nikde. Záhadná smrt Jitky z Kostelce nad Orlicí

ZAJÍMAVOSTI KRIMI
Uložit Uložené

Neuvěřitelná sebevražda se odehrála 20. února 2002 v Kostelci nad Orlicí. Kriminalisté až do dnešního dne nechápou, co se tenkrát stalo.

Psalo se 20. února 2002, když na policejní stanici na Rychnovsku zazvonil telefon a zdejší kriminalisté ještě netušili, že budou řešit jednu z nejzáhadnějších sebevražd jejich kariéry. Na druhém konci telefonu byl rozrušený muž, který se nemohl dostat do svého domu, protože dveře byly zevnitř zamčené a jeho dcera Jitka neotevírala. Novinky informovaly o tom, že ani po osmnácti letech nedá tato sebevražda mnoha lidem spát.

Pro REFRESHER jsme také získali vyjádření kriminalisty Richarda Chaloupky, který případ v roce 2002 vyšetřoval.

Doporučeno
Její tělo rozčtvrtil a posléze rozpustil v kyselině sírové. Smrt ruské primabaleríny je stále nedořešená Její tělo rozčtvrtil a posléze rozpustil v kyselině sírové. Smrt ruské primabaleríny je stále nedořešená 6. října 2020 18:41

Sebevraždkyně si k tomuto neuvěřitelnému činu vybrala velmi mystické datum, a to 20. února 2002. V tento den byla nalezena oběšená na uzamčené půdě uzamčeného domu, v hrudníku měla zabodnutý nůž, v těle několik spolykaných jehel a pořezané ruce. Po krvi však nebyly ani stopy. Opravdu se jednalo o sebevraždu? A jak se v takovém stavu oběť dostala z práce na uzamčenou půdu?

Když policisté přijeli na místo činu, museli nejprve zdokumentovat zamčené dveře. Poté je vypáčili a nestačili žasnout. Mezi trámy visela na prádelní šňůře oběšená žena a ač by se hned na první pohled mohlo zdát, že si život vzala sama, další indicie nasvědčují o opaku. Po zvednutí blůzy kriminalisté zjistili, že oběť měla v hrudníku zabodnutý nůž, což spíše nasvědčovalo vraždě.

Co se stalo za zamčenými dveřmi

Indicií, které nasvědčovaly tomu, že se na půdě odehrál trestný čin, začalo postupně přibývat. Zdálo se být až nemožné, že by někdo sám vylezl na úzkou zídku, na prádelní šňůře uvázal smyčku, tu odhodil na vzdálený trám a v okamžiku kroku do neznáma si ještě bodl do srdce nůž.

Doporučeno
Genetické inženýrství od banánu k člověku aneb jak Che Ťien-kchuej stvořil geneticky modifikované děti Genetické inženýrství od banánu k člověku aneb jak Che Ťien-kchuej stvořil geneticky modifikované děti 27. dubna 2024 14:00

Ač by se v této chvíli mohlo zdát, že se jistě jedná o vraždu, není to tak. Otazník totiž stále visel nad zevnitř uzamčenými dveřmi. „Zjistili jsme, že i půda je zamčena zevnitř. A jednoznačně jsme viděli, že je v zámku klíč zevnitř,“ uvedl k případu policista Richard Chaloupka, který nechápe, jak by se z místa činu mohl pachatel dostat.

Vyzkoušej předplatné
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 89925 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse