Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. prosince 2020 v 8:00
Čas čtení 3:44
Tereza Šnajdrová

Aktivní účet na sociálních sítích, chybějící záznamy z výtahu, tělo nalezené v nádrži hotelu. Toto je záhadná smrt Elisy Lam

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Kanadská studentka Elisa Lam odjela na výlet do amerického LA, ze kterého se již nikdy nevrátila. Její tělo bylo nalezeno v nádrži kontroverzního hotelu Cecil.

Možná si vzpomeneš na rok 2013, kdy televizi plnily záznamy létajících helikoptér nad střechou kontroverzního losangelského hotelu Cecil, v jehož vodních nádržích bylo objeveno tělo kanadské studentky Elisy Lam. Ta do Ameriky přijela na výlet, který se jí stal osudným. Její smrt je zahalena do celé řady těžko vysvětlitelných okolností, a stala se oblíbeným tématem mezi příznivci záhad. Někteří z její smrti viní bipolární poruchu, jiní zase zaměstnance hotelu Cecil, který se rozhodně netěší dobré pověsti. 

Doporučeno
Když jí bylo 12, unesl ji. Do jejích 16 let se s ní dvěstěkrát pokoušel o sex. Z neuvěřitelného případu Jan Broberg mrazí Když jí bylo 12, unesl ji. Do jejích 16 let se s ní dvěstěkrát pokoušel o sex. Z neuvěřitelného případu Jan Broberg mrazí 10. září 2020 v 10:23

Příjezd do LA a ubytování v hotelu Cecil

Elisa Lam byla kanadská studentka čínského původu, která se v roce 2013 rozhodla přerušit školu a procestovat Spojené státy. Díky blogu, jenž si o svých cestách vedla, mohla rodina i přátelé sledovat celou její cestu, která započala v San Diegu.

Koncem ledna se přesunula do Los Angeles, kde se ubytovala v historickém hotelu Cecil. Ten se však už nějaký čas potýkal s určitou kontroverzí. V minulosti v něm byli ubytováni například i sérioví vrazi Jack Unterwerger, Richard Ramirez nebo třeba oběť nevysvětlené vraždy Černá Dhalia. Pokud máš pocit, že ti hotel Cecil něco říká, možná ho znáš také z amerického seriálu American Horror Story, který mu věnoval celou pátou sérii.

Prvních několik dní byla Lam ubytována na pokoji společně se dvěma dalšími ženami, které si začaly stěžovat na její podivné chování, kvůli kterému byla nakonec přesunuta jinam.  Zvláštní chování je možné připisovat skutečnosti, že Elisa Lam trpěla bipolární poruchou nebo za ním stály problémy v osobním životě, se kterými se potýkala a možná právě ony nakonec mohly za její smrt.

Video a chybějící stopáž

Po pěti dnech od příjezdu do Los Angeles se Elisa Lam měla odhlásit z hotelu a pokračovat ve své cestě plné dobrodružství do Santa Cruz. To však nikdy neudělala, a když se několik dní neozývala své rodině, rodiče zkontaktovali policii. Ta okamžitě prohledala její pokoj, do pátrání nasadila stopovací psy, avšak po Elise jako by se slehla zem.  

Přidej se do klubu REFRESHER+
Základní
125 Kč
Účtuje se jednou za 4 týdny
31,25 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Méně reklam
150 kreditů každé 4 týdny na nákup benefitů
Roční - 17 %
1 500 Kč 1 250 Kč
Účtuje se jednou za rok
24,04 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Úplně bez reklam
2 000 kreditů ihned na nákup benefitů
Sdílení článků kámošům a kámoškám
Všechny možnosti předplatnéhoMám slevový kód
Dokončením souhlasím s pravidly a podmínkami portálu Refresher.
Přidej se do klubu REFRESHER+
Dočíst článek
Máš již předplatné?
Přihlásit se
Dočíst článek
Poslat sms
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 89377 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Odemknutí přes SMS
Tenhle článek
Poslat sms Jak to funguje?
Všechny články za měsíc
🤩 Pouze 36 Kč navíc
POSLAT SMS Jak to funguje?
Po odemčení získáš
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Např.: Bělení zubů v Dr. Úsmev ZDARMA , Dentální hygiena v Dr. Úsmev ZDARMA nebo 2 kopčeky zmrzliny od Koun ZDARMA
Zobrazit všechny (9)
Domů
Sdílet
Diskuse