Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
16. ledna 2021 18:25
Čas čtení 0:59
Richard Balog

Bydlení zasazené do panenského prostředí v Krkonoších je příkladem harmonie mezi člověkem a přírodou

Bydlení zasazené do panenského prostředí v Krkonoších je příkladem harmonie mezi člověkem a přírodou
Zdroj: Petr Polák
KULTURA
Uložit Uložené

Návrh a půdorys nového domu velikostně odpovídají původní stavbě, která na tomto chráněném místě stála od nepaměti.

Na území České republiky se nachází řada historických památek, jejichž architektura nás uchvacuje i v současnosti a těší nás, že zároveň vznikají i nové stavby hodné pozornosti. Dnes se podíváme na dílo z portfolia ateliéru Fránek architects, které je zasazeno do neposkvrněné přírody v chráněném území Krkonoš

Pár slov k projektu nám poskytli i tvůrci. „Interiér takových domů svou čistotou nechává prostor myšlenkám a intelektu jeho obyvatel, kteří ho bydlením zaplňují, zútulňují a přizpůsobují aktuálním potřebám či situacím,“ říkají architekti.

Doporučeno
3 podlaží moderního interiérového designu, zelená střecha a výhled na dominanty Znojma, včetně hradu či známé rotundy 3 podlaží moderního interiérového designu, zelená střecha a výhled na dominanty Znojma, včetně hradu či známé rotundy 11. ledna 2021 15:23

Zadání vytvořit návrh domu v panenském prostředí Krkonoš byla pro architekty výzva, a to zvláště z důvodů, že jde o jejich dlouholetého přítele a jeho mladou rodinu, člověka, který miluje přírodu, umění a život. Odpovědnost vůči těmto aspektům a přísná regulace stojí za jeho archetypální formou, které dominují sofistikovaná řešení, čistota linií a jednoduchost tvarů.

Domů
Sdílet
Diskuse