Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
23. ledna 2021 7:46
Čas čtení 1:03
Tímea Krauszová

Když nemůžeš jít do města, obleč si ho. Virgil Abloh spojil módu a architekturu v nejnovější kolekci pro Louis Vuitton

MÓDA MÓDA
Uložit Uložené

Abloh se nikdy nebál experimentovat.

Pandemie už trvá pomalu rok a většina světa je znechucená ze čtyř stěn, na které se doma dennodenně musíme dívat. Virgin Abloh zřejmě vycházel ze stejné frustrace, ale nezapomněl ani na bouřlivé debaty o právech Afroameričanů, když sáhl na svůj africký původ a nechal se inspirovat architekturou, kterou podle svých slov vždy chtěl dělat.

V noci ze čtvrtka na pátek představil svou nejnovější pánskou kolekci pro Louis Vuitton, a protože běžné módní přehlídky jsou v nedohlednu, vybral si způsob prezentace prostřednictvím krátkého filmu.

Doporučeno
Puma představuje tenisky pro všechny módní rebelky. Kombinují high fashion a aktivní životní styl Puma představuje tenisky pro všechny módní rebelky. Kombinují high fashion a aktivní životní styl 22. ledna 2021 12:09

Mísí ikonické pánské oblečení s novými prvky, spojuje je s ghanským tradičním oblečením a na některé outfity umístil i panoramata světových metropolí jako Paříž či New York – doslova.

Obleč si Paříž nebo New York

Nech se unášet do francouzského hlavního města odvážnou bundou, která má na sobě pařížské panorama: nechybí Eiffelova věž ani muzeum Louvre. Abloh vytvořil i další, snad ještě odvážnější outfit s mrakodrapy, které připomínají New York. Když nemůžeš jít do města, můžeš město vzít s sebou.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by After Dark ™️ (@afterdark4k)

Celkově je nová kolekce sondou do mužských archetypů. Nechybí luxusní a nadčasové kabáty či saka, moderní svetry, ale i sukně či šaty v pánském provedení. Abloh prý chtěl prozkoumat a zbourat stereotypy, přičemž se při tvorbě nechal vést i svým vnitřním dítětem. Vytvořil typické outfity pro obchodního zástupce, umělce, spisovatele či podnikatele, a vznikla tak eklektická sbírka, která čerpala inspiraci všude kolem.

Doporučeno
Top 15 triček s krátkým rukávem na jaro a léto. Trendy jsou minimalismus i výrazné grafiky Top 15 triček s krátkým rukávem na jaro a léto. Trendy jsou minimalismus i výrazné grafiky 23. dubna 2024 16:30

Abloh troufale míchá ghanské tradiční oblečení se skotskými tartany, vrství sukně přes kalhoty a vzdává hold velkým a těžkým svetrům či strukturované vlněné vestě. Samozřejmě, každý outfit je doplněn aktovkami či dokonce sklenicemi s kávou, které hrdě nesou logo Louis Vuitton.

Domů
Sdílet
Diskuse