Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. ledna 2021 10:04
Čas čtení 4:13
Tereza Šnajdrová

Chladnokrevný masakr: Zienertová ubodala a udusila své 4 děti. Stala se tak jednou ze tří žen v Česku, které dostaly doživotí

ZAJÍMAVOSTI KRIMI
Uložit Uložené

Bestie si za vraždu svých čtyř dětí už 10 let odpykává doživotí.

V roce 2011 Českem otřásl neuvěřitelně chladnokrevný případ Romany Zienertové, která zavraždila všechny své děti. Osmiletého Davida udusila a pětiletou dceru Elišku, dvouměsíční Romanku a dvouletého Lukášem ubodala. Vražedkyně se následně pokusila spáchat sebevraždu, což se ji nepovedlo, a tak skončila před soudem. 

Doporučeno
Jeden z nejbrutálnějších vrahů v Česku: Lázoka turisté přistihli, jak dívce odřezává hlavu. Ten den slavila 17. narozeniny Jeden z nejbrutálnějších vrahů v Česku: Lázoka turisté přistihli, jak dívce odřezává hlavu. Ten den slavila 17. narozeniny 15. prosince 2020 15:00

K hroznému činu došlo 2. září 2011 v Širokém Dole na Svitavsku, kam se Romana Zienertová jen pár měsíců zpět spolu se svojí rodinou přestěhovala do rodinného domu. Těžko říci, co se jí ten den honilo hlavou a pravdu už se asi nikdy nedozvíme. 

Pronásledovala syna, aby ho mohla udusit

Osudný den začíná odchodem nejstaršího syna Davida do školy a jakmile se za ním zabouchnou dveře, vydá se Zienertová do kuchyně a chopí se velkého nože na maso. Ihned zamíří za dvouměsíční dcerou Romanou, která leží v kočárku, a jedním jediným pohybem jí prořízne hrdlo. Chvíli se dívá, jak miminko krvácí, a poté přistoupí ke čtyřleté dceři Elišce. Vyděšené holčičce zasadí několik ran nožem a aby se opravdu přesvědčila, že její útok nepřežije, podřeže jí ještě zápěstí. Stejně krutým způsobem pak usmrtí dvouletého syna Lukáše a začne čekat na příchod nejstaršího chlapce Davida. 

Jakmile se David vrátí domů a spatří masakr, kterého se matka na svých dětech dopustila, tak zpanikaří. V tom uvidí vražedkyni, jak se k němu blíží s velkým zakrváceným nožem a běží se schovat do podkroví. Zienertová ho přece jenom dostihne a následuje bitka, při níž se Davidovi podaří matce vyrazit nůž z ruky. Ta však neváhá ani sekundu a chopí se polštáře ležícího opodál, nebohého chlapce přitiskne na podlahu a začne jej dusit. Ten ještě chvíli zápasí, ale pak už mu jen bezvládně klesnou ruce a umírá.

Romana Zienterová
Zdroj: facebook.com/Modus-Operandi-Vrazi-a-jiné-bestie-1553077345006513
Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 93879 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse